Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit maart 1, 2023 tonen

Nieuwe vaccinatiestrategie met hele coronavirus laat veelbelovende resultaten zien in muismodel

Nieuwe vaccinatiestrategie met hele coronavirus laat veelbelovende resultaten zien in muismodel Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) hebben een MERS-coronavaccin gemaakt met het hele virus in plaats van alleen het spike-eiwit. Het kandidaatvaccin zorgt voor sterke bescherming tegen het MERS-coronavirus in een muismodel. Deze strategie geeft mogelijk betere en langdurigere bescherming dan de huidige coronavaccins.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Organisatie start massaclaim falen jeugdzorg

Organisatie start massaclaim falen jeugdzorg Het SamenWerkingsVerband van Ouders met Jeugdzorg wil jeugdorganisaties en de Staat voor de rechter dagen wegens onzorgvuldigheid.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Pilot met robot Tessa van start

Pilot met robot Tessa van start Lister is volop bezig met initiatieven op het gebied van digitalisering. Eerder meldden we al dat we de mogelijkheden van…   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Waarschuwingspictogram vermindert aankoop suikerhoudende dranken

Waarschuwingspictogram vermindert aankoop suikerhoudende dranken Ouders kopen minder snel suikerhoudende drankjes voor hun kinderen wanneer de producten zijn voorzien van een waarschuwingspictogram. Amerikaanse wetenschappers hebben dit uitgetest in een nagebootste winkel met 325 ouders van kinderen tussen de 2 en 12 jaar als klant.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Osteonecrose na falende endo

Osteonecrose na falende endo Het gebruik van antiresorptieve of antiangiogene medicatie, onder andere bij botmetastasen van verschillende kankersoorten, verhoogt het risico op MRONJ. Nieuw onderzoek wijst erop dat een falende endodontische behandeling voorafgaand aan het gebruik van deze medicatie een additionele risicofactor is.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Voorkom gehoorproblemen

Voorkom gehoorproblemen Op 3 maart vraagt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op de Dag van het Gehoor aandacht voor gehoorverlies en het belang van preventie. Ons gehoor is een van de belangrijkste […] Lees meer Het bericht Voorkom gehoorproblemen verscheen eerst op GGMD voor Doven en Slechthorenden.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .