Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit februari 28, 2023 tonen

Actief blijven met herstelgerichte ondersteuning

Actief blijven met herstelgerichte ondersteuning Voormekaar Berkelland start met herstelgerichte ondersteuning. Dit is een persoonlijk programma voor mensen van 60 jaar of ouder om fitter oud te worden en actief te blijven. Gedurende 14 weken bouwen zij op een slimme manier meer explosief spiervermogen op. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat hierdoor de kwaliteit van leven toeneemt, omdat deelnemers van herstelgerichte ondersteuning zich thuis beter en langer zelfstandig kunnen redden. Als je ouder wordt, verlies je 3 keer zoveel meer kracht dan spiermassa, waardoor je moeilijker in beweging kunt komen. De dagelijkse activiteiten verlopen moeizamer. Hiermee komt de zelfstandigheid van ouderen in het gedrang. Bij het uitvoeren van dagelijkse fysieke taken heb je explosief spiervermogen nodig, de kracht en snelheid om zelfredzaam en actief te kunnen blijven. Alle fysieke activiteiten starten met een explosief moment.Door het vol

Handboek PREM wijkverpleging 2023

Handboek PREM wijkverpleging 2023 28 februari 2023 - Het handboek en de werkinstructie voor de PREM wijkverpleging 2023 zijn herzien. Ten opzichte van meetjaar 2022 zijn er slechts enkele wijzigingen aangebracht in het handboek en de werkinstructie PREM wijkverpleging.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Dag van de Doktersassistent: donderdag 2 maart 2023

Dag van de Doktersassistent: donderdag 2 maart 2023 Op donderdag 2 maart is het de Dag van de Doktersassistent. In Nederland werken zo'n 35.000 doktersassistenten, waarvan de meeste in de huisartsenzorg. Zij zetten zich iedere dag met hart en ziel in. Een mooi moment om uw doktersassistent in het zonnetje te zetten.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Willuhn groep ontvangt NWO VICI-beurs voor onderzoek naar serotonine en dopamine

Willuhn groep ontvangt NWO VICI-beurs voor onderzoek naar serotonine en dopamine 28 februari 2023 – Wetenschappers uit de wetenschapsdomeinen Exacte en Natuurwetenschappen (ENW), Technische en Toegepaste Wetenschappen (TTW) en Sociale en Geesteswetenschappen (SGW) en Zorgonderzoek en Medische Wetenschappen (ZonMw) krijgen een Vici-financiering van 1,5 miljoen euro. Hiermee kunnen de onderzoekers in de komende vijf jaar een vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en hun eigen onderzoeksgroep versterken. Vici is een…   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Een nieuwe generatie draadloze micro-implantaten

Een nieuwe generatie draadloze micro-implantaten Het innovatieproject INTAKT heeft een nieuwe generatie micro-implantaten ontwikkeld. Deze uiterst kleine implantaten kunnen niet alleen met elkaar communiceren maar ook op elkaar reageren. Ze zijn ontwikkeld om het leven van mensen met een functiebeperking gemakkelijker te maken. Het project wordt geco√∂rdineerd door het Fraunhofer Instituut voor Biomedische Technologie IBMT. De implantaten kunnen bijvoorbeeld ingezet worden bij oorsuizen of spijsverteringsstoornissen, maar ook om iemands hand helpen weer grip te krijgen. Het bericht Een nieuwe generatie draadloze micro-implantaten verscheen eerst op ICT&health.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .