Doorgaan naar hoofdcontent

Verpleegkundigen vinden duurzaamheid belangrijk en willen meer ondersteuning

 

 
 
 
Verpleegkundigen vinden duurzaamheid belangrijk en willen meer ondersteuning
Voor duurzaamheid op het werk willen de meeste verpleegkundigen en verzorgenden die op een enquête van Nursing en TVZ reageerden zelf verantwoordelijkheid nemen. Maar ze voelen zich daarin niet gesteund door hun werkgever, schrijft Nursing.



 
 
 
Medewerker kernteam Sociaal Domein – specialisme Jeugd | 24-36 uur

Heb jij ervaring met jeugdhulpverlening? Werk jij graag samen in een multidisciplinair team? Wil jij bijdragen aan een veilige leefomgeving voor kinderen? Dan zoeken wij jou!







Wat ga je doen?



Je komt te werken bij het Kernteam van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, wat betekent dat jij je bezig houdt met (complexe) ondersteunings- of hulpvragen vanuit inwoners. Je ondersteunt inwoners bij het oplossen van diverse problemen, hierbij ga je uit van de eigen mogelijkheden. Dit doe je niet alleen. Met je collega's van het kernteam werk je regelmatig samen om zo optimaal van elkaars expertise gebruik te kunnen maken.



Samen met de inwoner of het gezin stel je een plan op met als doel dat het gezin weer de regie over hun eigen leven voert. Hierbij betrek je het netwerk, specialisten en partners uit de wijk. Als generalist heb je de regie over de aanpak van de hulpverlening. Je draagt bij aan een veilige leefomgeving voor kinderen en je hebt aandacht voor veiligheid in gezinnen en zet de noodzakelijke stappen wanneer nodig.



Naast het inhoudelijke werk draag je bij aan de generalistische ontwikkeling van het team en brengt daarbij de visie en uitgangspunten in de praktijk. Je werkt onder leiding van een gemeentelijk teamleider en wordt inhoudelijk ondersteund door een gedragswetenschapper. Je functioneert als collega van de andere teamleden en naar buiten toe als ambassadeur van het kernteam.



Tot jouw taken behoren o.a.:



het voeren van de regie bij (complexe) ondersteunings- of hulpvragen;het waarborgen en optimaliseren van de veiligheid;het verhelderen van de vraag en opstellen van ondersteuningsplannen.



Kortom een afwisselende functie waarbij jij jouw expertise optimaal kan benutten. Een functie waarin je komt te werken in een collegiaal team, waarbij iedereen elkaar helpt de inwoners van onze gemeente zo goed mogelijk van dienst te zijn.



Wij vragen



Ter aanvulling van ons team zoeken wij een ervaren jeugdhulpverlener. Je bent ondernemend en initiatiefrijk. Je beschikt over generalistische basiskennis op alle vlakken van materiële en immateriële hulp- en dienstverlening waardoor je hulpvragen kunt duiden, analyseren en prioriteren. Je weet op korte termijn resultaten te behalen doordat je ook uitvoerend sterk bent. Je bent kostenbewust, dit staat jou echter niet in de weg om een standpunt in te nemen.



Pijnacker-Nootdorp is een inclusieve gemeente. Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft of van wie je houdt. Wij zijn vooral benieuwd naar jouw talent en de meerwaarde die jij ons kunt bieden.



Voor de uitvoering van deze functie is het wel belangrijk dat je beschikt over:



Een relevante, afgeronde hbo/wo-opleiding in de richting van Sociaal Pedagogische Hulpverlening, kinder- en jeugdpsychologie, orthopedagogiek of POH GGZ;het hebben van een SKJ of BIG registratie is een pre;ervaring met hulpverlening aan kinderen en jeugd;kennis van en vaardigheden in een breed scala aan hulpverleningsmethodieken en gesprekstechnieken (waaronder Signs of Safety);je hebt affiniteit met multi-probleem gezinnen;kennis van het gezin en het mogelijk disfunctioneren hierbinnen (o.a. aandacht voor veiligheid en huiselijk geweld);je kent de laatste ontwikkelingen, zoals relevante wet- en regelgeving (WMO, Participatiewet, Jeugdwet en Schuldhulpverlening);kennis van gemeentelijke visie, relevante wetgeving, processen en werkafspraken;goede communicatieve en luistervaardigheden.



Voldoe jij niet aan alle eisen, maar denk jij dat je de juiste persoon voor deze functie bent? Dan nodigen we je van harte uit om met ons in gesprek te gaan over je ontwikkelmogelijkheden binnen onze organisatie.



Dit bieden wij!



Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.208,00 bruto per maand (schaal 9 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur per week). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie medewerker beleidsuitvoering II.



Overige arbeidsvoorwaarden



Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.



We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.



Wist je trouwens dat de gemeente Pijnacker-Nootdorp een actieve personeelsvereniging heeft?Regelmatig worden er diverse workshops of uitjes georganiseerd zodat jij ook kans krijgt naast je werktijd leuke dingen te ondernemen met je collega's om deze zo beter te leren kennen. Daarnaast stimuleert de gemeente dat jij je op persoonlijk vlak blijft ontwikkelen, via ons eigen studieplein kan je dan ook diverse online cursussen en trainingen volgen.



Over ons team



De kernteams zijn onderdeel van de afdeling Sociaal Domein. De afdeling Sociaal Domein bestaat uit de afdeling Participatie en de afdeling Maatschappelijke ondersteuning. De afdeling Maatschappelijke ondersteuning zorgt voor o.a. voor de uitvoering van de Wmo en de Jeugdwet. Vanuit de kernteams wordt de ondersteuning geboden die de inwoners van onze gemeente nodig hebben. Binnen de afdeling wordt waar mogelijk samengewerkt. Problematiek staat immers niet altijd op zichzelf. We kennen elkaar goed en overleggen over casuïstiek en hoe we als gemeente, binnen de gestelde kaders en budgetten, de beste hulp kunnen bieden om het welzijn van de inwoners te bevorderen. De collega's van het kernteam hebben hierin een essentiële rol.



Over onze gemeente



De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwonertal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.



De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega's voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.



Interesse?



Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag voor 31 oktober 2022 je cv en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Michealla Bregman of Maria Dernee via 14015.



Wacht niet met solliciteren! Wanneer zich tijdens de publicatie van deze vacature een interessante kandidaat meldt, plannen wij zo snel mogelijk een gesprek in!




Direct solliciteren




Procedure



Je hebt gesolliciteerd en nu? Dit kan je van ons verwachten:



Je hebt je cv en motivatiebrief ingestuurd;Zo snel mogelijk hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek;Eerste gesprek;Eventueel tweede gesprek;Arbeidsvoorwaardengesprek;Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan!



Deze vacature wordt zowel gelijktijdig intern als extern gepubliceerd. Bij dezelfde geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.



 
 
 
Vaccineren tegen fake news
'Het coronavirus bestaat helemaal niet', 'Corona bestaat wel, maar wordt veroorzaakt door 5G.' Of: 'In de…



 
 
 
Het LPZ dashboard in 5 minuten
Deze handige film praat je snel helemaal bij.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.