Doorgaan naar hoofdcontent

Herhaald beroep en verloop jeugdbescherming/-reclassering

 

 
 
 
Herhaald beroep en verloop jeugdbescherming/-reclassering
Terugkeer van jongeren in de jeugdbescherming en/of -reclassering en het gebruik van jeugdhulp voorafgaand aan, tijdens en ná een jeugdbeschermings- en/of jeugdreclasseringsmaatregel naar type episode en type jeugdhulp. 
 
 
Ondervoeding als verbeterdoel in ziekenhuizen

Optimale screening en behandeling van ondervoeding is een van de verbeterdoelen die is opgenomen in de basisset Medisch Specialistische Zorg 2023.  Dat betekent dat ziekenhuizen en particuliere klinieken moeten toewerken  naar het herkennen en behandelen van ondervoeding voor, tijdens en na opname. Objectief meetbare acties Alle instellingen die medisch specialistische zorg verlenen (ziekenhuizen en particuliere [...]

The post Ondervoeding als verbeterdoel in ziekenhuizen appeared first on Nieuws voor diëtisten.
 
 
 
Hoge energiekosten bij kauwen van stevig voedsel
Het vermalen van voedsel kost veel energie. Daarom hebben kauwspieren zich tijdens de evolutie waarschijnlijk zo ontwikkeld dat de netto energiewinst van voedsel zo hoog mogelijk is. 
 
 
Telemedische oplossingen waarmee je geld bespaart

Geld in de zorgsector is een heikel punt. Heel wat landen tasten al diep in de buidel voor medische oplossingen en het welzijn van hun burgers, maar toch volstaat dat in veel gevallen niet. Wanneer de kans op extra financiering nagenoeg nihil is, lijkt besparen de enige optie. We werpen ons licht op een aantal voorbeelden van oplossingen die de investering waard zijn. Ze besparen je geld en garanderen tegelijkertijd een betere behandeling.

Het bericht Telemedische oplossingen waarmee je geld bespaart verscheen eerst op ICT&health.Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.