Doorgaan naar hoofdcontent

Red jezelf en anderen!

 

 
 
 
Red jezelf en anderen!
De overstroming vorig jaar in Limburg heeft veel mensen wakker geschud: ook in Nederland kan klimaatverandering rampzalige gevolgen hebben. We zouden weerbaarder en zelfredzamer moeten zijn, vinden deskundigen. "We moeten leren omschakelen naar crisismodus." Ben jij klaar voor de volgende ramp? 
 
 
Buikpijn kan duiden op poliepen: 'Ga naar de huisarts als je je zorgen maakt'
Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: Ik heb last van buikpijn, heb ik misschien poliepen? MDL-arts Daniel Keszthelyi: "Poliepen kunnen het voorstadium van darmkanker zijn. Geef gehoor aan het bevolkingsonderzoek als je een oproep krijgt." 
 
 
Promotieonderzoek naar voeding voor premature baby's

Voor baby's die veel te vroeg (28-32 weken) of extreem vroeg (<28 weken) geboren zijn, is de juiste voeding heel belangrijk, maar ook gecompliceerd. In een promotieonderzoek keek arts Lisa Hortensius hoe prematuren het best gevoed kunnen worden om de neurologische ontwikkeling en de ontwikkeling van de hersenen optimaal te ondersteunen. Vooral bewijs uit dieronderzoek [...]

The post Promotieonderzoek naar voeding voor premature baby's appeared first on Nieuws voor diƫtisten.Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.