Doorgaan naar hoofdcontent

Master Technische Duurzaamheid

 

 
 
 
Master Technische Duurzaamheid
Avans Hogeschool mag van het ministerie van OCW investeren in de nieuwe master 'Material & Energy Transition'. Deze nieuwe master zal halverwege volgende jaar ter accreditatie aan de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) worden voorgelegd en benadert duurzaamheid vanuit een technisch perspectief. De master is de eerste van 7 nieuwe cross-sectorale masters die Avans vanaf 2025 wil aanbieden en die verbonden zijn aan de onderzoekszwaartepunten van de hogeschool. Hiermee richt Avans zich op de grote maatschappelijke uitdagingen en toekomstige transitievraagstukken. Studenten zullen binnen deze master samenwerken met bedrijven en maatschappelijke organisaties om klimaatproblemen technisch op te lossen en nemen daarbij de laatste ontwikkelingen op materiaal- en energiegebied in ogenschouw. Avans Hogeschool streeft ernaar om in september 2024 de eerste studenten voor deze master te ontvangen. 
 
 
Eerste succesvolle operatie met 3D-geprinte titanium onderkaak
In het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis is voor het eerst een titanium onderkaak geïmplanteerd bij een patiënt met hoofd-halskanker. Deze is volledig gereconstrueerd op basis van 3D MRI- en CT-scans. 
 
 
'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan'
Columnist Marijke Westerduin houdt niet van situaties waarin ze iets voor het eerst moet doen. "Wat me in dit soort situaties over de streep trekt, is deze gedachte: als ik het niet doe, doet niemand het voor deze patiënt."


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.