Doorgaan naar hoofdcontent

Zo zorg je ervoor dat je kind niet langer in bed plast: 'Drinken heeft geen invloed'

 

 
 
 
Zo zorg je ervoor dat je kind niet langer in bed plast: 'Drinken heeft geen invloed'
Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: Mijn kind plast in bed. Hoe kan ik het daarvan afhelpen? Huisarts Monique Tjon a Tsien: "Drinken heeft geen invloed op het bedplassen."



 
 
 
Waarom de Minister niet ingrijpt als een ggz-instelling gaat sluiten
Een terugblik op de ontwikkelingen in de afgelopen decennia In de afgelopen maanden sloten een aantal ggz-instellingen de deuren of krompen in. Het Centrum voor Psychotherapie in Lunteren, een afdeling van Altrecht en de Amsterdamse vestiging van PsyQ, ze stopten deels of helemaal hun werkzaamheden wegens financiële tekorten. Daar kun je je gerust over verbazen, want er is nog steeds een lange wachtlijst voor mensen die hulp zoeken voor complexe psychische problemen en de instellingen die sluiten of inkrimpen zijn nu precies de instellingen die mensen met complexe problemen kunnen helpen. Hoe kan dat? Waarom is er niemand die bepaalt dat...



 
 
 
Betere diagnose Sjögren dankzij machine learning

Voor huisartsen is het in een vroeg stadium herkennen van de auto-immuunziekte van Sjögren een moeilijk proces. Dat komt vooral omdat de symptomen van deze ziekte per persoon sterk kunnen verschillen. De inzet van machine learning en algoritmes die gevoed worden met data uit elektronische patiëntendossiers kan hier mogelijk verandering in aanbrengen. Onderzoekers van het Nivel en het Europese HarmonicSS project hebben dit onderzocht.

Het bericht Betere diagnose Sjögren dankzij machine learning verscheen eerst op ICT&health.



Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.