Doorgaan naar hoofdcontent

Wat te doen met patiënt gegenereerde gezondheidsgegevens?

 

 
 
 
Wat te doen met patiënt gegenereerde gezondheidsgegevens?

Patiënt gegenereerde gezondheidsgegevens (PGHD) hebben de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Niet alleen doordat steeds meer mensen toegang hebben tot medische devices, maar ook de groei van het aantal mobiele gezondheidsapps en smartwatches met sensoren die gezondheidsgegevens meten, verzamelen en naar artsen sturen. Wat te doen met door patiënten gegenereerde gezondheidsgegevens, vooral als ze klinisch niet relevant zijn?

Het bericht Wat te doen met patiënt gegenereerde gezondheidsgegevens? verscheen eerst op ICT&health.
 
 
 
Het verhaal van Chanel
'Ik was nog maar zes jaar oud toen ik op een dag mijn moeder vond in de gang. Ze lag in een plas bloed op de grond. Hoe klein ik ook was, ik wist direct wat ik moest doen. In paniek belde ik 112... 
 
 
Informatie gebundeld over PREM Geboortezorg
Vanaf 1 januari 2023 gaan we op een nieuwe, betere manier cliëntervaringen meten in de geboortezorg. Alle zorgverleners kunnen nu feedback van de cliënt krijgen over de geboden zorg. De...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.