Doorgaan naar hoofdcontent

Ruim 1 op de 10 gehinderd door pijn bij normale werkzaamheden

 

 
 
 
Ruim 1 op de 10 gehinderd door pijn bij normale werkzaamheden
In 2021 gaf 12 procent van de Nederlanders van 12 jaar of ouder aan dat ze door pijn werden gehinderd bij hun normale werkzaamheden (werk buitenshuis of huishoudelijk werk). Van de mensen met hinder door pijn kreeg bijna 23 procent opioïden verstrekt, 6 keer zo veel als degenen die geen hinder ondervonden van pijn. 
 
 
Helft patiënten met diabetes type 2 start niet met medicatie

De helft van de mensen met diabetes type 2 krijgt in het eerste jaar na de diagnose geen diabetesmedicatie voorgeschreven. Ook starten mannen eerder met diabetesmedicatie dan vrouwen, en jongeren eerder dan ouderen. Tenzij jongeren een diëtist consulteren. Dat meldt het Nivel, dat een rapport opstelde in opdracht van het Ministerie van VWS.  Verkenning van [...]

The post Helft patiënten met diabetes type 2 start niet met medicatie appeared first on Nieuws voor diëtisten.
 
 
 
Vroege sepsis diagnose bij baby's dankzij technologie

Elk jaar overlijden in Nederland ongeveer honderd te vroeg geboren baby's aan sepsis. In het Erasmus MC wordt al geruime tijd gebruik gemaakt van een nieuwe technologie waarmee sepsis bij deze pasgeborenen vroeger ontdekt en behandeld kan worden. Deze kinderen worden dan minder ziek en overlijden kan in veel gevallen voorkomen worden. De technologie, HeRO, voorspelt sepsis met behulp van big data analyses van het hartritme.

Het bericht Vroege sepsis diagnose bij baby's dankzij technologie verscheen eerst op ICT&health.Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.