Doorgaan naar hoofdcontent

Hoogleraar Levensbeschouwing en geestelijke volksgezondheid: Freud en Foucault centraal in onderzoek

 

 
 
 
Hoogleraar Levensbeschouwing en geestelijke volksgezondheid: Freud en Foucault centraal in onderzoek
Herman Westerink is per 1 juni 2022 benoemd tot bijzonder hoogleraar Levensbeschouwing en geestelijke volksgezondheid met bijzondere aandacht voor de godsdienstwijsgerige en psychoanalytische aspecten vanwege het KSGV aan de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen.Het onderzoek van Westerink betreft de doordenking van de cultuurhistorische plaats van de psychoanalyse en haar betekenis voor de theorievorming over religie in relatie tot wijsgerig antropologische en godsdienstwijsgerige vraagstukken. Meer concreet krijgt dit een toespitsing in de vraag naar de wijze waarop de psychoanalyse inzicht kan geven in en vruchtbaar gemaakt kan worden voor het verstaan van de relatie tussen levensbeschouwing en geestelijke gezondheid in...



 
 
 
2,6 miljoen subsidie voor revolutionair oncologie onderzoek

Onderzoek naar een relatief nieuwe vorm van immuuntherapie, te weten CAR-T immuuntherapie, heeft een grote EU-subsidie van 2,6 miljoen gekregen. De subsidie is voor een internationaal onderzoeksnetwerk onder leiding van UMCG. Met deze therapie kunnen sommige uitbehandelde patiënten met lymfekanker toch nog beter worden. Het gehonoreerde onderzoeksnetwerk bestaat, naast het UMCG, uit drie universiteiten en twee biotechbedrijven: het Universitair Ziekenhuis van Barcelona (Spanje), de Universiteit van Gent (België), Scinus Cell Expansion (Nederland) en Integra Therapeutics (Spanje).

Het bericht 2,6 miljoen subsidie voor revolutionair oncologie onderzoek verscheen eerst op ICT&health.




 
 
 
Engeland wil röntgenfoto's gebruiken bij leeftijdsbepaling asielzoekers
Bij de omstreden uitzetting van vluchtelingen naar Rwanda hanteert de Britse overheid een al even omstreden methode om de leeftijd van jonge asielzoekers te bepalen: röntgenfoto's van het gebit. In het wetenschappelijk tijdschrift New Scientist zet de Britse tandartsorganisatie BDA grote vraagtekens. 'Dit zijn geen wetenschappelijke methoden, maar roekeloze plannen die toets van ethiek noch nauwkeurigheid doorstaan."


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.