Doorgaan naar hoofdcontent

Commentaarronde Leidraad Organisatie en werkwijze zorg voor patiënten met chronische pijn

 

 
 
 
Commentaarronde Leidraad Organisatie en werkwijze zorg voor patiënten met chronische pijn

In 2020 heeft het Zorginstituut de Zorgstandaard Chronische Pijn (Vereniging Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem, 2017), met bijbehorende implementatieagenda opgenomen in het Register. De zorgstandaard beoogt onder meer een bijdrage te leveren aan optimale inrichting en uitvoering van preventie van, en zorg voor, chronische pijn. In de implementatieagenda is aangegeven welke activiteiten noodzakelijk zijn voor toepassing van de zorgstandaard in de praktijk. Eén van de genoemde activiteiten is de ontwikkeling van deze leidraad.

Deze leidraad geeft (concretere) aanbevelingen over hoe de organisatie en werkwijze van zorg voor patiënten met chronische pijn er uit zou moeten zien en bestaat uit drie modules. Alle VRA-leden worden uitgenodigd om commentaar te leveren op de 'Leidraad Organisatie en werkwijze zorg voor patiënten met chronische pijn'.

Klik hier voor de conceptversie van 'Leidraad Organisatie en werkwijze zorg voor patiënten met chronische pijn' (alleen voor leden toegankelijk).

03/08/2022



 
 
 
Tweede Kamer stelt vragen over werkklimaat in de apotheek

Tweede Kamerleden Van den Hil (VVD) en Maeijer (PVV) hebben vragen gesteld over het werkklimaat in de apotheek. De VVD...

Het bericht Tweede Kamer stelt vragen over werkklimaat in de apotheek verscheen eerst op Optima Farma.




 
 
 
Vrouwen stoppen te vroeg met borstvoeding

Veel vrouwen stoppen te vroeg met het geven van borstvoeding. Dat is 1 van de uitkomsten uit het Nationaal Borstvoeding Onderzoek 2022. In het onderzoek geeft 65 procent van de Nederlandse moeders aan maximaal 12 maanden borstvoeding te geven of te willen geven. Dit in tegenstelling tot het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), dat adviseert [...]

The post Vrouwen stoppen te vroeg met borstvoeding appeared first on Nieuws voor diëtisten.



Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.