Doorgaan naar hoofdcontent

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis daalt tot onder de 500

 

 
 
 
Aantal coronapatiënten in ziekenhuis daalt tot onder de 500
Voor het eerst sinds 17 juni behandelen ziekenhuizen minder dan vijfhonderd mensen die het coronavirus onder de leden hebben. 
 
 
Luister de podcast Uitgestelde zorg

De coronacrisis leidde tot uitstel van zorg. In de 2-delige podcastserie 'Uitgestelde zorg' gaan we in gesprek met o.a. patiënten en behandelaren over de oorzaken en gevolgen van de COVID-19 crisis op de zorg. Waardoor is uitgestelde zorg ontstaan, wat hebben we ervan geleerd en wat kunnen we in de toekomst anders doen?
 
 
 
Elon Musk wil maker hersenimplantaten overnemen

Elon Musk is vooral bekend van de elektrische auto´s van Tesla. Maar hij heeft ook sinds 2016 het bedrijf Neuralink, dat hersentransplantaten ontwikkeld. Het gaat om een bijzondere link in je hersenen die je kunt vergelijken met een soort smartwatch in je hoofd. Zo'n link zou met name mensen met een verlamming bijzonder goed kunnen helpen. In de praktijk gaat de ontwikkeling van het hersenimplantaat volgens Musk nog niet snel genoeg en daarom wil hij hij een concurrerend bedrijf, Synchron, overnemen.

Het bericht Elon Musk wil maker hersenimplantaten overnemen verscheen eerst op ICT&health.Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.