Doorgaan naar hoofdcontent

Personeelstekort Huishoudelijke Ondersteuning

 

 
 
 
Personeelstekort Huishoudelijke Ondersteuning
In veel sectoren is er op dit moment krapte op de arbeidsmarkt en een personeelstekort. Dit zorgt ervoor dat het steeds lastiger wordt om voor een cliënt een geschikte aanbieder voor de Huishoudelijke Ondersteuning te vinden. Vorige week schreven we dat het langer kan duren voor de huishoudelijke hulp start bij nieuwe cliënten. Dit komt door het personeelstekort en de aankomende vakantieperiode. Op dit moment zien we dat het personeelsprobleem nog groter is geworden. Het wordt nu ook moeilijk om bij bestaande cliënten zorg te leveren in de vakantieperiode. Het kan dan ook zijn dat u tijdens de zomervakantie minder vaak of minder hulp krijgt dan u normaal in de vakantieperiode gewend bent. Uw aanbieder Huishoudelijke Ondersteuning laat het aan u weten als dit zo is. Zij doen heel hard hun best om u zoveel mogelijk de zorg te geven die u gewend bent. Vragen of spoed? Bij vragen kunt u contact opnemen met het loket Werk, Inkomen & Zorg van de gemeente Geertruidenberg via 14 0162.



 
 
 
Zorgverlener heeft te weinig oog voor medicijnproblemen
Zorgverleners hebben onvoldoende aandacht voor de geneesmiddelgerelateerde problemen van patiënten. Vaak schromen patiënten problemen aan te kaarten bij arts of apotheker. En doen ze dat wel, dan wordt er niet altijd op ingegaan. Ook naar therapietrouw wordt weinig geïnformeerd, constateert Victor Huiskes in zijn proefschrift. Onder meer e-health kan uitkomst bieden.



 
 
 
Over psychoses en de rol van de buurt waarin je opgroeit
Volgens de onderzoekers is het de eerste studie in zijn soort: een onderzoek naar hoe demografische factoren een andere rol kunnen spelen bij de ontwikkeling van niet-affectieve psychose (bijv. schizofrenie) in vergelijking met affectieve psychose (bijv. bipolaire stoornis).gepubliceerd in Schizophrenia ResearchUit eerder onderzoek bleek al dat de frequentie waarin sommige ernstige psychische aandoeningen die bekend staan ​​als niet-affectieve psychosen, zoals schizofrenie, varieert met de geografische locatie. Dit in tegenstelling tot affectieve psychosen zoals bipolaire stoornis, die deze geografische variatie niet hebben laten zien, terwijl beide aandoeningen veel overeenkomsten vertonen.Dit onderzoek was gebaseerd op eerdere bevindingen van Dr. Peter Schofield. Hij...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.