Doorgaan naar hoofdcontent

Elektro-acupunctuur als alternatieve behandeling bij depressie met slapeloosheid

 

 
 
 
Elektro-acupunctuur als alternatieve behandeling bij depressie met slapeloosheid
Elektro-acupunctuur kan de slaapkwaliteit aanzienlijk verbeteren bij patiƫnten met een depressie en slapeloosheid, suggereert nieuw onderzoek.In een onderzoek onder meer dan 200 volwassenen met depressie en comorbide slapeloosheid was de verandering van baseline tot week 8 op de Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI) 3 punten groter in de groep die Elektro-acupunctuur kreeg versus een groep die schijnacupunctuur plus standaardzorg ontving, en 5 punten hoger dan een controlegroep die alleen standaardzorg ontving. De verbeteringen hielden aan tijdens een follow-up van 24 weken na de interventie.De groep Elektro-acupunctuur kreeg vertoonde ook een significante verbetering in depressie, slapeloosheid, angst en totale slaaptijd -... 
 
 
Minder inwoners verdronken in 2021
In 2021 zijn 80 inwoners van Nederland verdronken in open water, of in of om het huis. Dat waren er 27 minder dan een jaar eerder. 
 
 
Europese subsidie voor onderzoek naar kwaliteitsbevordering mondzorg
"We willen een duurzame strategie opzetten die op langere termijn een maatschappelijke impact kan hebben," zegt hoogleraar Stefan Listl over het project DELIVER, dat onlangs 15 miljoen euro ontving.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.