Doorgaan naar hoofdcontent

Direct verband tussen een tekort aan vitamine D en dementie

 

 
 
 
Direct verband tussen een tekort aan vitamine D en dementie

Naar schatting lijden wereldwijd 55 miljoen mensen aan dementie, en jaarlijks komen daar miljoenen nieuwe gevallen bij. Een behoorlijk aantal daarvan is echter te voorkomen, zo stellen Australische onderzoekers in American Journal of Clinical Nutrition. En nog op vrij eenvoudige wijze ook: door het slikken van extra vitamine D.  Van vermoeden naar bevestiging In hun [...]

The post Direct verband tussen een tekort aan vitamine D en dementie appeared first on Nieuws voor diëtisten.
 
 
 
Eerste prik tegen apenpokken wordt vandaag gezet: dit moet je weten
Vanaf vandaag kunnen sommige Nederlanders een vaccinatie krijgen tegen de apenpokken. Wie wel en niet? En hoe kan er 'ineens' een vaccin tegen apenpokken zijn? Dit moet je weten over de prik. 
 
 
Nij Smellinghe zet Healthdot in bij hoog-risico patiënten

Het Friese ziekenhuis Nij Smellinghe zet sinds eind juni de Healthdot van Philips in om patiënten te monitoren. Het besluit om de slimme pleister breder in te voeren, viel na een succesvol verlopen pilot waarmee Nij Smellinge in december 2021 startte onder darmkankerpatiënten. Het ziekenhuis zet de Healthdot intramuraal in: met de sensor wordt het herstel na een operatie in de gaten gehouden.

Het bericht Nij Smellinghe zet Healthdot in bij hoog-risico patiënten verscheen eerst op ICT&health.Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.