Doorgaan naar hoofdcontent

Pas op met een gezonde leefstijl als medicijn: 'Vraagt het onmogelijke van mensen'

 

 
 
 
Pas op met een gezonde leefstijl als medicijn: 'Vraagt het onmogelijke van mensen'
Een gezonde leefstijl geneest patiënten steeds vaker van diabetes type 2. Toch mag niet de indruk worden gewekt dat patiënten ziektes op die manier even kunnen 'omkeren'. In de rubriek Gezond of niet duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een onderwerp waar verwarring over bestaat. Is een gezonde leefstijl wel of geen medicijn? 
 
 
Geen verschil in OHRQoL na herendo of apexresectie
Er is geen verschil in mondgezondheidgerelateerde kwaliteit van leven tussen patiënten die een endodontische herbehandeling ondergingen en patiënten die behandeld werden met chirurgische apicale endodontie. Wel rapporteren patiënten verschillende psychosociale en fysieke effecten als gevolg van een van beide behandelingen. 
 
 
Psychosenet publiceert keuzetool antidepressiva
Antidepressiva zijn een groep medicijnen die invloed hebben op de chemische boodschappers in het brein. Uit onderzoek blijkt dat sommige mensen hier baat bij kunnen hebben in het kader van angst, depressie, trauma, dwang, psychose, pijn, bedplassen en andere problemen. Dat schrijft Psychosenet, dat deze week een keuzetool presenteerde, die voornamelijk mogelijke bijwerkingen vergelijkt.Vooraf...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.