Doorgaan naar hoofdcontent

Eindrapport patiëntgedreven onderzoeksagenda gereed!

 

 
 
 
Eindrapport patiëntgedreven onderzoeksagenda gereed!
Na het doormaken van een ernstige, levensbedreigende ziekte, met opname op een Intensive Care (IC)-afdeling, is het essentieel om de (na)zorg voor deze groep patiënten en naasten op fysiek, cognitief en psychisch gebied optimaal in te richten. De gezondheidsklachten die vrijwel direct of soms op de langere termijn kunnen optreden na een IC-opname zijn samengevat… Het bericht Eindrapport... 
 
 
ZonMW-subsidie voor onderzoek naar het effect van groeps-schematherapie bij mensen met een eetstoornis
Onderzoekers Suzanne Mares (GGNet Amarum) en Jeffrey Roelofs (Universiteit Maastricht) hebben een subsidie van 600.000 euro toegekend gekregen van ZonMw voor een 5-jarige studie. Zij gaan in meerdere behandelcentra in Nederland onderzoeken wat de effectiviteit en de kosten zijn van groeps-schematherapie bij mensen met een eetstoornis. 
 
 
Klachten aan nieren pas merkbaar in heel laat stadium
Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week een vraag in het kader van de Internationale Dag van de Nier op 10 maart: hoe weet je dat er iets mis is met je nieren? Huisarts Monique Tjon-A-Tsien: "Te veel zout kan voor nierschade zorgen."


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.