Doorgaan naar hoofdcontent

Kijktip Zembla De Tijd van je leven

 

 
 
 
Kijktip Zembla De Tijd van je leven
13 februari 2022 – Generatie Z: de jongvolwassenen van nu, die geboren zijn tussen 1996 en 2012. Ze willen slagen in het leven en doen daar enorm hun best voor. Toch zijn deze jongeren psychisch kwetsbaarder dan vorige generaties. Dat blijkt wereldwijd uit diverse onderzoeken. Wat heeft het leven van deze generatie jongeren getekend en gemaakt... Lees verder... Het bericht Kijktip Zembla... 
 
 
'De passie om deze gezinnen echt te ontlasten delen we enorm'
Chantal van der Velden (afbeelding links) is coördinator van de Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in de regio's Zuidwest en Zuidoost. Dat is ook de regio waar Ariënne Steenbergen (afbeelding rechts) Copiloot is van zo'n zes gezinnen met een kind met ZEVMB. Samen delen ze hun passie voor de zorg voor gezinnen met een kind met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen. 
 
 
Corona kan laatste zetje geven voor hartziekten, maar lijkt niet dé oorzaak
Uit deze week gepubliceerd corona-onderzoek uit de Verenigde Staten bleek dat mensen na een corona-infectie meer risico lopen op hart- en vaatziekten. Hoewel het volgens arts-onderzoeker Marijke Linschoten (UMC Utrecht) een goede studie is, denkt ze niet dat we ons gelijk zorgen hoeven te maken.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.