Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe aanpak toezicht inspectie bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

 

 
 
 
Nieuwe aanpak toezicht inspectie bij seksueel grensoverschrijdend gedrag
30 januari 2022 –  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gaat zich in het toezicht op een veilige zorgrelatie meer richten op bewustwording en preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag door zorgverleners. Naast ingrijpen als het toch voorkomt. Iedereen moet kunnen rekenen op goede en veilige zorg. Hiervoor is het belangrijk om seksueel grensoverschrijdend gedrag in de... Lees... 
 
 
Ook jongens vanaf nu uitgenodigd voor HPV-prik, leeftijd voor vaccinatie omlaag
Ook jongens krijgen vanaf nu een uitnodiging om zich te laten vaccineren tegen het HPV-virus. Zowel jongens als meisjes ontvangen voortaan de uitnodiging voor de prik in het jaar dat zij tien worden. Dat is sneller dan in voorgaande jaren, toen werd gewacht tot het dertiende levensjaar. 
 
 
Zorgen over huisvesting huisartsenpraktijken
77% van de huisartsen ervaart nadelen van de huisvesting van hun praktijk. Dat blijkt uit landelijk LHV-onderzoek, na vele signalen van huisartsen over deze toenemende problematiek. Ze hebben vooral last van ruimtegebrek. Huisartsen lopen daardoor tegen hun grenzen aan bij het aannemen van personeel, opleiden van huisartsen en inschrijven van nieuwe patiƫnten.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.