Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit augustus 30, 2022 tonen

LIVE: Q&A with Dr Maria Van Kerkhove & Dr Janet Diaz about post COVID-19 condition

        LIVE: Q&A with Dr Maria Van Kerkhove & Dr Janet Diaz about post COVID-19 condition       Hoe ga ik om met… grenzen stellen en steun vragen?       Behandeling binnen de langdurige gehandicaptenzorg: 11 zorgpartijen stellen beschrijving vast Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Ledenraadsverkiezing: laatste kans om te stemmen

  Ledenraadsverkiezing: laatste kans om te stemmen Heb je nog geen stem uitgebracht voor de Ledenraadsverkiezing van V&VN? Dan heb je nog anderhalve week de tijd om dat te doen. Tot en met vrijdag 9 september staat... Verloskundigenpraktijken maken aanspraak op subsidie voor opleidingen Tot en met 30 september kun je als verloskundig-praktijkhouder een aanvraag doen voor subsidie vanuit de SectorplanPlus-regeling. Human medicines European public assessment report (EPAR): Pioglitazone Teva Pharma, pioglitazone, Diabetes Mellitus, Type 2, Date of authorisation: 26/03/2012, Revision: 13, Status: Withdrawn Human medicines European public assessment report (EPAR): Pioglitazone Teva Pharma, pioglitazone, Diabetes Mellitus, Type 2, Date of authorisation: 26/03/2012, Revision: 13, Status: Withdrawn LIVE: Q&A with Dr Maria Van Kerkhove & Dr

Ledenraadsverkiezing: laatste kans om te stemmen

        Ledenraadsverkiezing: laatste kans om te stemmen Heb je nog geen stem uitgebracht voor de Ledenraadsverkiezing van V&VN? Dan heb je nog anderhalve week de tijd om dat te doen. Tot en met vrijdag 9 september staat...       Stoptober 2022 weer in zicht Oktober staat traditiegetrouw in het teken van stoppen met roken. Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober, bedoeld voor zowel patiënten als medewerkers. Op 2 september start de nieuwe campagne, voor u als zorgverlener in de praktijk zijn er praktische materialen beschikbaar. Samen op weg naar een rookvrije generatie!       Aanbesteden: verklaring van geen Russisc... Als je als opdrachtnemer ... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Brandbrief VIG aan Farmatec: fundament onder GVS-bezuiniging rammelt

        Brandbrief VIG aan Farmatec: fundament onder GVS-bezuiniging rammelt       Loop op woensdag 7 september mee met de Beekloop! De Beekloop staat weer op de planning!       Informatieavond: Opleidingsplaatsen GGzVS - 2023 Ben jij die verpleegkundige die weleens heeft nagedacht of je de opleiding tot verpleegkundig specialist ggz wilt volgen? Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Blog Joep Rijnierse: Dit kan veel beter

  Blog Joep Rijnierse: Dit kan veel beter Antwoorden op Kamervragen over het bericht Prijsexplosie GHB vanwege oorlog in Oekraïne, verslaafden stoppen met de drug Staatssecretaris Van Ooijen (VWS) geeft antwoord op vragen van de leden Bikker (ChristenUnie) en Mutluer (PvdA) over het bericht Prijsexplosie GHB vanwege oorlog in Oekraïne, verslaafden stoppen met de drug. 29 september – Symposium Verder Bouwen aan samenwerking in de wijk Tijd: Van 17:00 tot 21:00 uur Locatie: De Fabriek James Wattstraat 4 in Leeuwarden Aanmelden We staan voor enorme uitdagingen binnen de ouderenzorg. Hierbij hebben we elkaar hard nodig om passende zorg te kunnen blijven leveren. Hoe dragen we samen zorg voor kwetsbare ouderen? Het symposium staat in het teken van kennis delen over de […] The post 29 september – Symposium Verder Bouwen aan samenwerking in de wijk appeared first on RO

Katarina Jerković-Ćosić benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieke Gezondheid en Mondzorg

  Katarina Jerković-Ćosić benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieke Gezondheid en Mondzorg Dr. Katarina Jerković-Ćosić, als lector verbonden aan Hogeschool Utrecht, is door de Universiteit van Amsterdam (UvA) benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieke Gezondheid en Mondzorg. Zij zal zich gaan richten op inbedding van mondzorg binnen de publieke preventieve gezondheidszorg, vooral bij sociaal maatschappelijke risicogroepen. Nieuwsbrief Raedelijn augustus 2022 De straat op met nieuw angst-exposure programma Regionaal tuchtcollege: Beslissing centraal tuchtcollege 15 januari 2021 gehandhaafd 's-Hertogenbosch - Klaagster had tegen de huisarts een klacht ingediend over de behandeling van haar inmiddels overleden moeder. Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg (RTG) Amsterdam had de klacht gegrond verklaard en de huisarts daarvoor

De straat op met nieuw angst-exposure programma

        De straat op met nieuw angst-exposure programma       Jeroen Hasselaar benoemd tot bijzonder hoogleraar Social Empowerment in de Palliatieve Zorg       'Er valt veel te winnen op het snijvlak van zorg en welzijn' Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Patiënten met spierziekte prefereren digitale zorg

        Patiënten met spierziekte prefereren digitale zorg Patiënten met een spierziekte vinden zorg op afstand prettiger dan de traditionele zorg met relatief veel afspraken op locatie. Dit blijkt uit onderzoek van promovendus Jochem Helleman van UMC Utrecht Hersencentrum. In de praktijk zijn patiënten met een spierziekte zoals ALS tevreden met digital health en ze voelen zich zelfs veiliger. In totaal deden er 50 patiënten met ALS, PSMA of PLS aan het onderzoek mee. Het bericht Patiënten met spierziekte prefereren digitale zorg verscheen eerst op ICT&health .       LONG LOVE studie Franciscus voor premature patiëntjes       Nieuwsbrief Raedelijn augustus 2022 Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Zelfstandig psychiaters zijn niet oorzaak maar deel oplossing wachtlijsten

  Zelfstandig psychiaters zijn niet oorzaak maar deel oplossing wachtlijsten Wachtlijsten zijn een groot probleem in de zorg. Zo ook in de ggz. Alle betrokken partijen willen die zo snel mogelijk oplossen zodat patiënten snel goede zorg kunnen krijgen. Analyses en voorstellen die bijdragen aan het bekorten van de wachtlijsten zijn daarom welkom. Maar de ongefundeerde analyse van gezondheidseconoom Xander Koolman dat het aantal zelfstandig gevestigde psychiaters (ZGP's) de wachtlijstproblematiek in de ggz vergroot klopt niet. Nederlanders zitten te veel, vooral jongeren en volwassenen Dagelijks brengen Nederlanders gemiddeld 9,1 uur zittend door. Het zitgedrag verschilt per leeftijd. Jongeren van 12 tot 17 jaar en volwassenen zitten het meest. Per dag zitten zij zo'n 2,5 uur langer dan kinderen 4 tot 12 jaar, die het minst zitten. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van de Leefstijlmonitor van CBS

Eerste ervaringen: “De zorg is in beweging en vanuit Raedelijn kan ik hier een bijdrage aan leveren”

        Eerste ervaringen: "De zorg is in beweging en vanuit Raedelijn kan ik hier een bijdrage aan leveren"       Zelfstandig psychiaters zijn niet oorzaak maar deel oplossing wachtlijsten Wachtlijsten zijn een groot probleem in de zorg. Zo ook in de ggz. Alle betrokken partijen willen die zo snel mogelijk oplossen zodat patiënten snel goede zorg kunnen krijgen. Analyses en voorstellen die bijdragen aan het bekorten van de wachtlijsten zijn daarom welkom. Maar de ongefundeerde analyse van gezondheidseconoom Xander Koolman dat het aantal zelfstandig gevestigde psychiaters (ZGP's) de wachtlijstproblematiek in de ggz vergroot klopt niet.       Heidolph magneetroerder - Born to rock your lab De extreem robuuste Hei-PLATE Mix 'n' Heat Core+ magneetroerder doet één wezenlijk ding: hij houdt stand - als een volbloed rocker op het podium.