Doorgaan naar hoofdcontent

Katarina Jerković-Ćosić benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieke Gezondheid en Mondzorg

 
Katarina Jerković-Ćosić benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieke Gezondheid en Mondzorg
Dr. Katarina Jerković-Ćosić, als lector verbonden aan Hogeschool Utrecht, is door de Universiteit van Amsterdam (UvA) benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieke Gezondheid en Mondzorg. Zij zal zich gaan richten op inbedding van mondzorg binnen de publieke preventieve gezondheidszorg, vooral bij sociaal maatschappelijke risicogroepen.


Nieuwsbrief Raedelijn augustus 2022


De straat op met nieuw angst-exposure programma


Regionaal tuchtcollege: Beslissing centraal tuchtcollege 15 januari 2021 gehandhaafd
's-Hertogenbosch - Klaagster had tegen de huisarts een klacht ingediend over de behandeling van haar inmiddels overleden moeder. Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg (RTG) Amsterdam had de klacht gegrond verklaard en de huisarts daarvoor een waarschuwing gegeven. Op 15 januari 2021 heeft het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg (CTG) geoordeeld dat deze beslissing terecht was.  De huisarts heeft het CTG gevraagd die beslissing te herzien omdat de door haar meegebrachte getuige niet was gehoord. Dat verzoek is toegewezen. Het RTG 's-Hertogenbosch werd gevraagd de zaak opnieuw te behandelen en de meegebrachte getuige te horen. De gemachtigde van de huisarts heeft de getuige niet meegebracht naar de zitting, terwijl duidelijk was dat de getuige zou worden gehoord. Geen nieuwe feiten waardoor de beslissing van het CTG moet worden herzien. De beslissing van het CTG wordt gehandhaafd.


Symposium over zorgtechnologie op 6 oktober 2022

Op donderdag 6 oktober is in de aula van de Haagse Hogeschool het symposium 'Technologie als instrument voor een inclusieve samenleving en duurzame zorg'. Aan de orde komt met name hoe zorgtechnologie kan worden ingezet voor mensen die in het dagelijks leven lichte of zware belemmeringen ervaren.

Het bericht Symposium over zorgtechnologie op 6 oktober 2022 verscheen eerst op ICT&health.Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.