Doorgaan naar hoofdcontent

Gaat de ggz-Wlz aan eigen succes ten onder?

 
Gaat de ggz-Wlz aan eigen succes ten onder?
Onstuimige groei cliënten stuit op financiële grenzen Vanaf 2021 kunnen ggz-cliënten gebruik maken van de Wet langdurige zorg (Wlz). Het is een groot succes. Inmiddels hebben circa 25.000 mensen een Wlz-indicatie op psychiatrische grondslag. In een serie van vier artikelen gaan we in op de gevolgen voor cliënten, voor zorgaanbieders en voor het zorglandschap ggz. In dit eerste artikel: waarom is de Wlz zo populair?In 2015 verving de Wet langdurige zorg (Wlz) de oude AWBZ als kader voor de langdurige zorg in Nederland. De nieuwe wet was toen nog alleen bedoeld voor mensen in de gehandicaptenzorg of verpleging en verzorging, niet...


Operatierobot Rosa nu ook bij Orthoparc

In steeds meer ziekenhuizen en klinieken worden chirurgen geassisteerd door een operatierobot. Die zorgen onder andere voor een nog grotere precisie tijdens het opereren. Orthoparc, een orthopedische kliniek, heeft sinds kort ook een operatierobot aan haar chirurgische team toegevoegd. Robot ROSA assisteert de chirurgen van Orthoparc bij de plaatsing van knieprotheses.

Het bericht Operatierobot Rosa nu ook bij Orthoparc verscheen eerst op ICT&health.Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.