Doorgaan naar hoofdcontent

Free Learning: Werken met Joodse cliënten

 
Free Learning: Werken met Joodse cliënten


Overledenen per week, provincie en gemeente, week 39, 2022
Tabellen met gegevens over het aantal overledenen onder de bevolking van Nederland per week. Uitsplitsingen naar gemeente. leeftijd, geslacht, Wlz-zorggebruikers.


In september in drie van de vier weken oversterfte
In de laatste week van september (week 39, 26 september tot en met 2 oktober 2022) overleden naar schatting 3 100 mensen. Dat zijn er net iets meer dan in de week ervoor (2 969) en meer dan verwacht voor deze periode.


Ruim tweederde VIPP 5 ziekenhuizen klaar voor PGO

Op 30 september was eerste deadline voor deelnemende VIPP 5, het implementatieprogramma dat uitwisseling van medische gegevens tussen instellingen en patiënten moet versnellen. Die behelst het technisch gereed maken van informatiesystemen om medische gegevens beschikbaar te stellen via een PGO. Ruim twee derde (70%) van de deelnemende ziekenhuizen, categorale instellingen en klinieken is daar nu klaar voor.

Het bericht Ruim tweederde VIPP 5 ziekenhuizen klaar voor PGO verscheen eerst op ICT&health.Een groepsinterventie die zich richt op het verminderen van zelfstigma
Kenniscentrum Phrenos heeft recent een onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid en eerste resultaten (pilotstudie) van Narrative Enhancement and Cognitive Therapy (NECT). NECT is een groepsinterventie, ontwikkeld in Israël, die zich richt op het verminderen van zelfstigma bij cliënten met een vroege psychose of ernstige psychische problemen. In deze interventie krijgen cliënten in 20 sessies meer informatie over hoe zelfstigma werkt bij mensen met psychische klachten (psycho-educatie), hoe ze negatieve en niet-helpende ideeën over zichzelf kunnen herkennen en uitdagen (cognitieve herstructurering) en hoe ze het geleerde kunnen toepassen op en inbedden in hun eigen levensverhaal (narratieve verbetering).Waarom NECT?Zelfstigma (het inbedden van...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.