Doorgaan naar hoofdcontent

Deloitte: ‘Trek de vastgelopen zorg-ICT-markt weer vlot’

 
Deloitte: 'Trek de vastgelopen zorg-ICT-markt weer vlot'

Over de zorg-ICT-markt bestaan grote zorgen bij vragers, aanbieders en bij de overheid. Op een aantal vlakken is de markt vastgelopen en het is de kunst om die weer vlot te trekken. Deloitte draagt in het onlangs verschenen rapport 'Marktwerking in de zorg-ICT-markt' een aantal mogelijke oplossingen aan. Een essentiële voorwaarde om de markt weer goed te laten werken is volgens Maurice Fransen, partner bij Deloitte, het realiseren van open ICT-systemen.

Het bericht Deloitte: 'Trek de vastgelopen zorg-ICT-markt weer vlot' verscheen eerst op ICT&health.Overmatig alcoholgebruik verhoogt risico op angststoornis. En andersom.
Het hebben van een alcoholstoornis verhoogt het risico op het ontstaan van een angststoornis en andersom. Dat blijkt uit onderzoek van de VU en het Trimbos-instituut. Een alcoholstoornis en een angststoornis komen vaak tegelijk voor. Als we beter weten hoe deze stoornissen elkaar kunnen beïnvloeden in de loop van de tijd, dan kan daar in de behandeling rekening mee gehouden worden, schrijft het Trimbos Instituut.Vaker stoornis na drie jaarOm dit te onderzoeken is gebruik gemaakt van gegevens van NEMESIS-2, een grootschalig onderzoek naar de psychische gezondheid van de Nederlandse volwassen bevolking. Uit deze studie blijkt dat mensen met een alcoholstoornis...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.