Doorgaan naar hoofdcontent

Nummer 5 van het Tijdschrift voor Psychotherapie online

 
Nummer 5 van het Tijdschrift voor Psychotherapie online
In dit nummer een artikel over de begrippen autonomie en gehechtheid, een verslag van een naturalistisch onderzoek naar de effectiviteit van groepsschematherapie bij adolescenten met een persisterende depressieve stoornis en een bijdrage waarbij 112 psychiaters zichzelf beoordelen op meerdere therapeutfactoren.


IZA getekend, maar zonder huisartsen en MIND
Diverse partijen in de zorg hebben vrijdag 16 september het Integraal Zorgakkoord getekend. Volgens het ministerie van Volksgezondheid is met het akkoord een belangrijke stap gezet om de zorg in de toekomst betaalbaar en voor iedereen toegankelijk te houden.


Interview Karin Groeneveld - nieuw lid RvT Raedelijn


Löwenstein Medical SE & Co. KG, FSCA2022013, elisa 600, elisa 800 und elisa 800 vit
De NIST-connectoren vormen de verbinding tussen de gasslangen en de ventilator. Elke NIST-connector is voor een specifiek gastype en is dienovereenkomstig gelabeld en gecodeerd, zodat alleen een O2-slang op O2 en een AIR-slang op AIR kan worden aangesloten. De schroefverbindingen in het apparaat zijn echter hetzelfde. Bij het reinigen van de inlaatfilters tijdens onderhoud moeten de twee NIST-connectoren uit het apparaat worden verwijderd. Dit moet één voor één gebeuren. Er is ons één geval bekend waarbij beide NIST-connectoren tegelijkertijd werden verwijderd. De NIST-connectoren werden omgekeerd terug gemonteerd.


Week tegen Eenzaamheid
Week tegen Eenzaamheid E. Daniel do, 09/22/2022 - 15:45

Van donderdag 29 september t/m donderdag 6 oktober vindt de Week tegen Eenzaamheid plaats. Tijdens deze week zijn er elk jaar honderden activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Samen maken we van de Week tegen Eenzaamheid een succes!

Organiseer je een activiteit? Coördineer je de Week tegen Eenzaamheid in je gemeente? Op deze pagina bieden we je praktische hulpmiddelen en ondersteuning. Kun je iets niet vinden of wil je overleggen? Neem contact op met het programmateam Eén tegen eenzaamheid via [email protected].

Kijk voor meer informatie op www.weektegeneenzaamheid.nl


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.