Doorgaan naar hoofdcontent

Kanker te lijf met nanotherapeutica

 
Kanker te lijf met nanotherapeutica

Op 16 september 2022 is Laura Woythe gepromoveerd aan TU Eindhoven aan de afdeling Biomedical Engineering. Haar proefschrift gaat over de inzet nanotherapeutica bij bijvoorbeeld de behandeling van kanker. Voor haar promotieonderzoek nam Laura Woythe nanodeeltjes en kankercellen onder de loep om zo selectieve nanotherapeutica te ontwerpen met behulp van geavanceerde optische microscopietechnieken.

Het bericht Kanker te lijf met nanotherapeutica verscheen eerst op ICT&health.



'Integraal Zorgakkoord: Samenwerken in de regio voor passende zorg'

'Om passende zorg te kunnen bieden, moeten we samenwerken in de regio. Dit bevestigt het Integraal Zorgakkoord (IZA) afgelopen week. Het akkoord biedt zowel kansen als financiering om als regionale partijen hier zelf invulling aan te geven. Op een manier die past bij de regio én bij de behoeftes van de inwoners. Dat sluit mooi […]

The post 'Integraal Zorgakkoord: Samenwerken in de regio voor passende zorg' appeared first on Proscoop.



New co-chairs elected for working parties for healthcare professionals and for patients and consumers, , 23/09/2022
EMA's Patients' and Consumers' Working Party (PCWP) has elected Marilena Vrana of the European Heart Network (EHN) as new co-chair. The...


Kort zorgnieuws: PGO Rivierenland; Toolkit valpreventie; Bestuurswisselingen, en meer

Wekelijks ontvangt de redactie van ICT&health vele persberichten en nieuwsartikelen. Die zijn niet allemaal geschikt voor een volledig nieuwsbericht. Daarom zetten wij een aantal kleinere berichten bij elkaar in een wekelijks overzicht. De onderwerpen van de berichten in dit overzicht kunnen uiteenlopen, maar ze hebben allemaal betrekking op innovaties en de digitale ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

Het bericht Kort zorgnieuws: PGO Rivierenland; Toolkit valpreventie; Bestuurswisselingen, en meer verscheen eerst op ICT&health.



Psychiatrie in de media, week 38
Onze patiëntenzorg, ons vak en de activiteiten van de vereniging zijn regelmatig onderwerp van gesprek in de media. Een selectie van deze media-aandacht in week 38.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.