Doorgaan naar hoofdcontent

Integraal zorgakkoord belangrijke stap naar passende zorg

 
Integraal zorgakkoord belangrijke stap naar passende zorg
De totstandkoming van het 1e integraal zorgakkoord (IZA) is een belangrijke stap naar passende zorg. Deze week ligt het akkoord voor ter ondertekening door 14 branche- en beroepsorganisaties in de zorg en het ministerie van VWS. Met een handtekening committeren organisaties zich aan passende zorg; de beweging om de zorg ook in de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden voor iedereen die zorg nodig heeft. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verwacht dat alle branche- en beroepsorganisaties hun betrokkenheid woensdag tonen.


Wzd en (on)vrijwillige zorg bij een kleinschalige zorgaanbieder | In Vrijheid & Veiligheid


NVMM-leden leveren expertise voor LFI-werkpakketten


Vernieuwd coronavaccin voor BA.4-5 goedgekeurd
Zojuist is het coronavaccin van BioNTech/Pfizer dat is aangepast aan de omikron BA.4- en BA.5-varianten van het coronavirus goedgekeurd voor gebruik in Europa. Deze boosterprik is bedoeld voor iedereen vanaf 12 jaar en ouder. De voordelen wegen op tegen de risico's, stelt het Europees Medicijnagentschap EMA. Medicijnautoriteit CBG is vertegenwoordigd in het beoordelingscomité.


Antwoorden op Kamervragen over grensoverschrijdende samenwerking
Minister Bruins Slot (BZK) geeft antwoord op vragen over grensoverschrijdende samenwerking. De vragen zijn gesteld door de Commissie Binnenlandse Zaken in de Tweede Kamer.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.