Doorgaan naar hoofdcontent

'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan'

 
'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan'
Columnist Marijke Westerduin houdt niet van situaties waarin ze iets voor het eerst moet doen. "Wat me in dit soort situaties over de streep trekt, is deze gedachte: als ik het niet doe, doet niemand het voor deze patiënt."


Overdracht van diarreevirussen door speeksel
Speeksel en speekselklieren zijn een belangrijk reservoir voor enterische virussen zoals het norovirus. De aanname dat deze virussen zich alleen verspreiden via de gastro-orale route moet daarom aangepast worden.


Kunstmatige intelligentie segmenteert CBCT-scan in 25 seconden, ongeveer 5 uur sneller dan een tandarts
Onderzoekers hebben een algoritme gecreëerd dat het potentieel van kunstmatige intelligentie voor de tandheelkunde laat zien, staat in het Journal of Dental Research. Waar mensen bijna vijf uur besteedden aan het segmenteren van de tanden en kaak op een conebeam computertomografie scan, lukte een algoritme het om de taak in slechts 25 seconden te voltooien – met een uitstekend resultaat.


Overeenstemming belangrijke rol kaderhuisarts
LHV, NHG, InEen en UNH zijn het eens over de belangrijke rol van de kaderhuisarts. De kaderhuisarts verbetert de kwaliteit van de huisartsenzorg. Kaderhuisartsen zijn door hun opleiding goed toegerust om de kerntaken en kernwaarden van de Nederlandse huisartsenzorg te helpen bestendigen en door te ontwikkelen. Zij zorgen op deze manier voor nieuwe inzichten in kennis, kunde en samenwerkingsvormen op specifieke onderwerpen of thema's, beschikbaar en bruikbaar voor alle huisartsen.


10 oktober: Publiekslezing Jheronimus Bosch Artcenter
Bijna 1 op de 2 mensen krijgt in zijn leven te maken met psychische klachten. En loopt hierdoor vast. Wat betekent dat voor je leven? Kom hier meer over te weten op de publiekslezing van Reinier van Arkel op 10 oktober 2022 in het Jheronimus Bosch Art Center. Toegang is gratis. Aanmelden: mail naar...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.