Doorgaan naar hoofdcontent

‘Ieder uur op zoek naar dossiers en informatie: het belang van gegevensdeling in de geboortezorg’

 
'Ieder uur op zoek naar dossiers en informatie: het belang van gegevensdeling in de geboortezorg'

Janneke Croonen is algemeen directeur van de Coöperatieve Verloskundigen Nijmegen en zit namens VSV Nijmegen in de stuurgroep van Babyconnect Midden-Oost Nederland. Samen met Ivonne Mijnheer, gynaecoloog in het Rijnstate ziekenhuis in Nijmegen en ook stuurgroeplid, vertellen vanuit hun eigen perspectief over het belang van het project Babyconnect voor zwangeren én professionals. Ivonne: 'De zwangere […]

The post 'Ieder uur op zoek naar dossiers en informatie: het belang van gegevensdeling in de geboortezorg' appeared first on Proscoop.Persbericht: Verenso: "Teleurstellend: nauwelijks aandacht voor kwetsbare ouderen"
Verenso is teleurgesteld dat er in de plannen die het kabinet op Prinsjesdag bekend maakte, wederom zeer beperkte aandacht is voor kwetsbare ouderen en de rol die de specialist ouderengeneeskunde kan vervullen. 


VWS-begroting: passende zorg moet kosten beperken
Het kabinet-Rutte zet volgend jaar stevig in op passende zorg. Met een hogere eigen bijdrage voor Wmo-zorg en investeringen om op termijn het gebruik van zorg af te remmen. Want de kosten lopen sterk op.


Prinsjesdag 2022: ook komende jaren meer geld voor hogere zorgsalarissen
Extra geld voor hogere salarissen voor verpleegkundigen, meer aandacht voor preventie en 'pandemische paraatheid'. Dit zijn de belangrijkste punten uit de miljoenennota en de zorgbegroting 2023 voor verpleegkundigen.


De Nederlandse ggz: 'Juist nu aandacht nodig voor mentale gezondheid'


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.