Doorgaan naar hoofdcontent

Budgetten zorg uitgelekt: wat betekent dit voor de thuiszorg?

 
Budgetten zorg uitgelekt: wat betekent dit voor de thuiszorg?

Inmiddels is er meer bekend over de politieke plannen voor zorg. Een paar weken geleden is namelijk het voorstel voor nieuwe budgetten gelekt die in het concept van het Integraal Zorgakkoord (IZA) staan.  Tijdens Prinsjesdag op 20 september wordt de nieuwe begroting bekendgemaakt. Het nieuwe akkoord moet de kwaliteit van zorg verbeteren, geld besparen, een oplossing vinden voor de personeelstekorten, en zorg toegankelijk maken voor iedereen die dat nodig heeft. Het is de bedoeling dat het zorgakkoord definitief klaar is met Prinsjesdag. Een conceptversie is nu al uitgelekt. Wat betekent dit voor de thuiszorg en overige zorg? Er wordt geschoven met verschillende budgetten. Op bepaalde zorg wordt nu bezuinigd zoals de huisartsenzorg. Het concept geeft aan dat er 80 miljoen euro minder budget voor huisartsen zal zijn. In de toekomst is er wel weer ruimte voor groei. Ook voor de wijkverpleging komt er volgens het concept 600 miljoen euro minder beschikbaar. Er is wel ruimte voor groei tot 2026. Het budget voor huisartsen en wijkzorg gaat dus omlaag. Waarom? Volgens het ministerie van VWS is het budget de afgelopen jaren niet helemaal benut, en is het zonde om dit geld te laten liggen. Daar is niet iedereen het mee eens. Zo trekken huisartsen [...]

Het bericht Budgetten zorg uitgelekt: wat betekent dit voor de thuiszorg? verscheen eerst op Vakblad Thuiszorg.



Birtan Tolga Yılmaz presents his photo, winner of EuroPerio10 photo contest


Elizabeth Shperberg Krumer presents her photo, winner of EuroPerio10 photo contest


Nieuwe varianten coronavirus minder infectieus voor de hersenen
De omikron BA.1-variant van het coronavirus kan de hersenen minder goed binnendringen en veroorzaakt minder ontstekingen in hersencellen dan de virusvariant uit de eerste coronagolf. Dat blijkt uit onderzoek met hamsters en menselijke hersencellen, door wetenschappers van het Erasmus MC. "Goed nieuws, maar geen garantie voor de toekomst." Dat meldt het Erasmus MC.


Nieuw in het portfolio: de Online Cursus Molecular & Cell Biology!
Een cursus welke volledig online wordt verstrekt. Je leert in je eigen tempo en verkent zelf de aangewezen bronnen zoals boeken, video's, powerpointpresentaties. Je wordt uitstekend begeleid door tussentijdse coachingsessies. Voor elk hoofdvak krijg je een mentor die tijdens de cursus al je vragen beantwoordt en samen met jou de geleerde kennis toetst. De cursus Molecular & Cell Biology bestaat uit 5 hoofdonderwerpen: - Moleculaire biologie: genetische variatie, gen expressie, genen en chromosomen - Moleculaire technieken: recombinante DNA-technologie, DNA sequencing, cloning &vectors, RNA interference – CRISPR-Cas - Celbiologie: membranen & transport, eiwitten, transport & domeinen, cell cyclus & cell signaling - Bio-informatica: eiwit & pathway databases, multiple sequence alignment, gene ontology - Biochemie: basis principes van metabole pathways, eiwitten; eigenschappen & functies Relevant voor: Iedereen die geïnteresseerd is in moleculaire levenswetenschappen, genetica en basisprincipes van bio-informatica EN/OF analisten of onderzoekers (in life sciences, chemie of aanverwante gebieden) die geïnteresseerd zijn in het verwerven, verdiepen of opfrissen van kennis in life sciences.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.