Doorgaan naar hoofdcontent

Bravis ziekenhuis voldoet aan audit VIPP 5: patiënten kunnen data inzien via PGO

 
Bravis ziekenhuis voldoet aan audit VIPP 5: patiënten kunnen data inzien via PGO
Het Bravis ziekenhuis meldt dat het een grote stap heeft gezet in het verbeteren van de digitale informatie-uitwisseling met patiënten. Sinds mei dit jaar kunnen Bravis-patiënten hun medische gegevens via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) inzien. Uit een audit van het Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional (VIPP 5) blijkt dat Bravis voldoet aan vereisten die nodig zijn voor een goede digitale informatie-uitwisseling met PGO.


Veldpartijen brengen gezamenlijk voorlopig advies uit over verbetering Wet zorg en dwang
19 september 2022 - Een brede coalitie van 17 beroepsverenigingen, cliëntenorganisaties en brancheorganisaties uit de ouderenzorg en gehandicaptenzorg heeft overeenstemming bereikt over een voorlopig advies ter verbetering van de Wet zorg en dwang (Wzd).


Nominaties TechAwards 2022 bekend!
Nominaties Te...


Screening op LVB kan langdurige afhankelijkheid van ggz voorkomen
Uit promotieonderzoek van Jeanet Nieuwenhuis, psychiater bij GGNet, blijkt dat screening 'bij de voordeur'' op licht verstandelijke beperking (LVB) of zwakbegaafdheid (ZB) meerjarige afhankelijkheid van de geestelijke gezondheidszorg (ggz) kan voorkomen. Door de behandeling beter te laten aansluiten op de verstandelijke en sociaal-emotionele mogelijkheden van de patiënt, heeft een behandeling meer kans van slagen.


Antwoorden op Kamervragen over problemen met tolkenvoorzieningen in de zorg
Minister Helder (Langdurige Zorg en Sport) geeft antwoord op vragen over problemen met tolkenvoorzieningen in de zorg. Het Tweede Kamerlid Hijink (SP) heeft de vragen gesteld.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.