Doorgaan naar hoofdcontent

Studie: genvariant verlaagt kans op dood aan Covid met een derde

 
Studie: genvariant verlaagt kans op dood aan Covid met een derde
Een bepaalde genvariant verlaagt de kans op overlijden aan het coronavirus met ongeveer 35 procent, blijkt uit een onderzoek door de Universiteit van Duisburg-Essen (UDE).


Zeeuwse Gronden als Voorloper toegetreden tot de Groene GGZ


Ruim 1 op de 10 gehinderd door pijn bij normale werkzaamheden
In 2021 gaf 12 procent van de Nederlanders van 12 jaar of ouder aan dat ze door pijn werden gehinderd bij hun normale werkzaamheden (werk buitenshuis of huishoudelijk werk). Van de mensen met hinder door pijn kreeg bijna 23 procent opioïden verstrekt, 6 keer zo veel als degenen die geen hinder ondervonden van pijn.


Helft patiënten met diabetes type 2 start niet met medicatie

De helft van de mensen met diabetes type 2 krijgt in het eerste jaar na de diagnose geen diabetesmedicatie voorgeschreven. Ook starten mannen eerder met diabetesmedicatie dan vrouwen, en jongeren eerder dan ouderen. Tenzij jongeren een diëtist consulteren. Dat meldt het Nivel, dat een rapport opstelde in opdracht van het Ministerie van VWS.  Verkenning van [...]

The post Helft patiënten met diabetes type 2 start niet met medicatie appeared first on Nieuws voor diëtisten.Regionale Healthcare Potentials staan klaar voor elkaar

Professionals en toekomstige zorgbestuurders die het verschil gaan maken in de eerstelijnszorg helpen een innovatief antwoord te vinden op actuele zorgvraagstukken. Dat is het doel van het opleidingsprogramma Healthcare Potentials van Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, mogelijk gemaakt door zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid en Reos, de Regionale Ondersteuningsstructuur (ROS) voor de regio's Zuid-Holland Noord, Haarlemmermeer en Amstelland. De deelnemers van dit jaar mogen hierbij een beroep doen op de kennis en ervaring van de eerste groep Healthcare Potentials. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.