Doorgaan naar hoofdcontent

Meningokokken W sterk teruggedrongen door vaccin

 
Meningokokken W sterk teruggedrongen door vaccin


Hoeksche Waard geeft medische vertaalapp aan vluchtelingen

De gemeente Hoeksche Waard biedt sinds kort Oekraïense vluchtelingen een vertaalapp van Medicoo aan. In Tilburg is deze app al eerder voor dit doel in gebruikgenomen. Via deze app kunnen vluchtelingen en zorgverleners gewoon in hun eigen taal communiceren in het geval van problemen. Via een chatfunctie krijgen ze medisch advies waardoor de lokale artsen minder zwaar worden belast.

Het bericht Hoeksche Waard geeft medische vertaalapp aan vluchtelingen verscheen eerst op ICT&health.



Familiegeschiedenis met psychiatrische stoornissen vergroot kans op postnatale depressie
Volgens recent onderzoek hebben vrouwen waarbij een psychiatrische stoornis in de familiegeschiedenis voorkomt bijna twee keer zoveel kans op een postpartum depressie (ook wel: postnatale depressie) als vrouwen zonder een dergelijke familiegeschiedenis. De familiegeschiedenis van psychiatrische stoornissen is dan ook een sterke risicofactor voor postpartum depressie.Dat is de conclusie van een meta-analyse van 26 onderzoeken uit vijf continenten met informatie over 100.877 vrouwen. Het meta-onderzoek werd geleid door Mette-Marie Zacher Kjeldsen, Master of Science aan de universiteit van Aarhus (Denemarken). Een artikel hierover verscheen recent online in JAMA Psychiatry.Idealiter kan de postpartum depressie al tijdens de zwangerschap worden herkend door...


Informatie over huishoudelijke hulp (Wmo)
Heeft u via de gemeente een indicatie voor huishoudelijke hulp? Dan is dit belangrijke informatie voor u.


Gedragen meerjarenplan voor Zorggroep Apothekers Amstelland

Zorggroep Apothekers Amstelland (ZAA) heeft behoefte aan een richtinggevend meerjarenplan. Een plan dat aansluit op de ontwikkelingen in de regio en tegelijkertijd de belangen van de individuele apotheker behartigt. Om dit traject gedegen aan te pakken, zocht ZAA samenwerking met Reos. 12 september komen Reos en de leden van de zorggroep bij elkaar om het concept meerjarenplan te toetsen en te verfijnen.



Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.