Doorgaan naar hoofdcontent

Elon Musk wil maker hersenimplantaten overnemen

 
Elon Musk wil maker hersenimplantaten overnemen

Elon Musk is vooral bekend van de elektrische auto´s van Tesla. Maar hij heeft ook sinds 2016 het bedrijf Neuralink, dat hersentransplantaten ontwikkeld. Het gaat om een bijzondere link in je hersenen die je kunt vergelijken met een soort smartwatch in je hoofd. Zo'n link zou met name mensen met een verlamming bijzonder goed kunnen helpen. In de praktijk gaat de ontwikkeling van het hersenimplantaat volgens Musk nog niet snel genoeg en daarom wil hij hij een concurrerend bedrijf, Synchron, overnemen.

Het bericht Elon Musk wil maker hersenimplantaten overnemen verscheen eerst op ICT&health.



NU'91 niet akkoord met cao-voorstel kraamzorg
NU'91 gaat niet akkoord met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao kraamzorg. Volgens de beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden is het bod te mager. Voorzitter Stella Salden: "Er is onvoldoende loonsverbetering. Wij kunnen daarom, mede door de hoge inflatie en het forse koopkrachtverlies, niet akkoord gaan met dit resultaat."


De nieuwe pensioenregels uitgelegd in klip-en-klare taal

Op de nieuwe website Onsnieuwepensioen.nl is heldere informatie te vinden over de voorgenomen nieuwe regels voor pensioen. Er wordt eenvoudig uitgelegd wat pensioen is, waarom het pensioenstelsel wijzigt, wat hetzelfde blijft en wat er verandert. Ieder hoofdonderwerp bevat een korte…

Het bericht De nieuwe pensioenregels uitgelegd in klip-en-klare taal verscheen eerst op FBZ.



Vaccinatiecampagne monkeypox verlengd
GGD Kennemerland blijft in ieder geval tot en met 31 oktober doorgaan met de monkeypox vaccinatiecampagne. We roepen iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen voor een vaccinatie op om contact met ons op te nemen en een afspraak in te plannen.


Tijdelijk nieuwe openingstijden priklocaties

De coronaprik-locaties hebben in de periode van 5 tot en met 18 september nieuwe openingstijden. Momenteel is het rustiger op de priklocaties. Op de dagen dat de locaties open zijn, kun je in die periode tot 13.00 uur terecht voor een prik tegen het coronavirus. De testlocaties en de locaties voor monkeypoxvaccinatie houden de reguliere openingstijden aan. Kijk voor de actuele openingstijden altijd eerst naar de locaties op de webpagina.



Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.