Doorgaan naar hoofdcontent

Pensionering Geert Teerling.

 
Pensionering Geert Teerling.
Na ruim dertien jaar nemen wij afscheid van Geert Teerling, hij gaat met welverdiend pensioen. Als senior adviseur begeleidde hij onze aangesloten zorgorganisaties in het noorden van Nederland. Wij bedanken Geert voor alle mooie jaren en gunnen hem veel mooie momenten.


Hoe voelen en ervaren kinderen pijn?
Een harde val, een brandwond of slaande ruzie met een broer of zus: veel kinderen krijgen dagelijks te maken met pijnprikkels. Maar wat doet die pijn nu met het lichaam en geest van een kind?


Muziek in de mondzorg blazen
Kleine tandheelkundige behandelingen kunnen een grote positieve of negatieve impact hebben op het spel van blaasmusici. Fawn van der Weijden onderzocht tijdens haar promotieonderzoek de verbanden tussen het bespelen van een blaasinstrument en de spieren rond de mond, het dragen van orthodontische apparatuur en slaapapneu.


Podcast: leefstijl in de ggz – belangrijke aanvulling op reguliere behandeling
3 juli 2022 – Gezond eten, regelmatig sporten en genoeg slapen. Klinkt eenvoudig, maar het is voor de gemiddelde, gezonde Nederlander al lastig om dit te verbeteren. Laat staan voor cliënten in de ggz. Symptomen van hun aandoening of bijwerkingen van medicijnen kunnen verbeteringen in de leefstijl extra lastig maken. Jeroen Deenik heeft het wetenschappelijk... Lees verder... Het bericht...


ADHDplaza wordt dé website over ADHD voor en door jongeren
3 jukli 2022 – Jongeren weten weinig over ADHD maar hebben vaak wel behoefte aan kennis over ADHD. Zo bleek uit een eerste pilot studie van Radboud onderzoekers Martine Hoogman en Jeanette Mostert. Reden genoeg om ADHDplaza op te zetten: een project waarin promovendi middelbare scholen bezoeken om informatie over ADHD te brengen maar ook... Lees verder... Het bericht ADHDplaza wordt dé...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.