Doorgaan naar hoofdcontent

Tandartspraktijk vooral bezocht door hoogopgeleide ouderen

 
Tandartspraktijk vooral bezocht door hoogopgeleide ouderen
Voer een basisverzekering voor tandheelkundige zorg in voor ouderen vanaf 75 jaar en bezoek ze thuis als ze niet meer naar de mondzorgpraktijk komen. Dat adviseert tandarts-geriatrie Nelleke Bots-van 't Spijker naar aanleiding van haar proefschrift over de mondgezondheid van thuiswonende ouderen die de algemene tandartspraktijk bezoeken.


Inspectie van mond en keel kan levens redden
In Duitsland is de campagne '20 seconden kunnen levens redden' van start gegaan. De campagne is gericht op het vroegtijdig herkennen van hoofd-, hals- en mondtumoren. Bij het herkennen daarvan wordt ook de hulp van tandartsen gevraagd. In deze brochure wordt uitgelegd hoe je zonder speciale apparatuur in 20 seconden de mond en keel kunt inspecteren op zichtbare en voelbare afwijkingen.


Eigen moeder vervoerd
Mijn moeder is ziek. Ze heeft een darmontsteking en moet naar het ziekenhuis vervoer worden door de ambulance. De huisarts belt drie ziekenhuizen om te kijken waar ze opgenomen kan worden, maar er is in Amsterdam geen plek. De regel is dan dat ze naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gaat en dan moeten ze daar maar... Lees meer » Het bericht Eigen moeder vervoerd verscheen eerst op Ambulance...


Student Corner: 'Het werk van verpleegkundigen is vaak onzichtbaar'
Wat was de rol van verpleegkundigen die in een sanatorium vol tbc-pati├źnten werkten? Tim Debroyer onderzocht het. Hij won er de Vern├Ęde Scriptieprijs 2022 mee, die is ingesteld om onderzoek naar de geschiedenis van de verpleging te stimuleren.


Promotie: Ondervoeding in het ziekenhuis
Op vrijdag 10 Juni 2022 verdedigt I.M.Y. (Iris) van Vliet aan de Rijksuniversiteit Groningen. Haar proefschrift draagt de titel: 'Hidden hunger in the hospital? Recognition of malnutrition and malnutrition risk […]


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.