Doorgaan naar hoofdcontent

Eerst een huis én preventie: nieuwe aanpak kabinet tegen dakloosheid

 
Eerst een huis én preventie: nieuwe aanpak kabinet tegen dakloosheid
2 juni 2022 – Staatssecretaris Van Ooijen (VWS), minister De Jonge (BZK/VRO) en minister Schouten (SZW) presenteerden vandaag in een Kamerbrief de nieuwe plannen voor de aanpak tegen dakloosheid. Huisvesting en preventie is de kern van de vernieuwde aanpak. De Nederlandse ggz is blij met deze omslag van denken. Dit is echt een doorbraak en... Lees verder... Het bericht Eerst een huis én...


Video: Krijg je grijze haren van stress?
2 juni 2022 – Dat stress ongezond is, weet je vast wel. Maar word je er ook sneller oud van? In een college van de Universiteit van Nederland vertelt psycholoog Marieke Tollenaar dat teveel stress niet heel bevorderlijk is voor je jeugdige uitstraling. Bron: universiteitleiden.nl  Het bericht Video: Krijg je grijze haren van stress? verscheen eerst op .


Overledenen per week, provincie en gemeente, week 21, 2022
Tabellen met gegevens over het aantal overledenen onder de bevolking van Nederland per week. Uitsplitsingen naar gemeente. leeftijd, geslacht, Wlz-zorggebruikers.


In mei oversterfte, behalve in de laatste week
In de laatste week van mei 2022) overleden naar schatting 2 850 mensen. Dat zijn er minder dan in de week ervoor overleden (3 020) en net iets meer dan verwacht voor deze periode. In heel mei overleden ongeveer 700 meer mensen dan verwacht, er was oversterfte in drie van de vier weken.


Nieuwe wethouders gemeente Lansingerland beëdigd
De vier wethouders van gemeente Lansingerland zijn officieel beëdigd. WIJ Lansingerland, Leefbaar 3B, D66 en ChristenUnie gaan het college vormen. Twee wethouders zijn al een bekend gezicht namens het college van burgemeester en wethouders (B&W). De twee andere bestuurders zijn nieuw en waren voorheen raadslid namens hun partij.  Het college van B&W wordt gevormd...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.