Doorgaan naar hoofdcontent

webinar netwerk Nederland Rookvrij

 
webinar netwerk Nederland Rookvrij
Dit is alweer het negende webinar van het netwerk Nederland Rookvrij Tijdens het webinar komen de volgende thema's aan bod: Bijzonder hoogleraar Martine Bouman en kinderarts Jasper Been onderzochten welke maatregelen op het gebied van rookvrij bewezen effectief zijn in het buitenland. Zij delen hun resultaten en gaan in gesprek met mensen die in de praktijk […] Het bericht webinar netwerk...


Taal als voorspeller van dementie
Een app die je taal analyseert om te zien of je misschien dementie hebt. Het is nog toekomstmuziek, maar het is wel wat Roel Jonkers en Roelant Ossewaarde uiteindelijk voor ogen hebben. Ze onderzoeken hoe je taal kunt inzetten bij het diagnosticeren van dementie.


Nederlanders niet principieel tegen dieren als orgaandonor
Het afgelopen jaar besteedden we op NEMO Kennislink aandacht aan 'het dier als donor'. We organiseerden in samenwerking met het Rathenau Instituut dialogen. Hieruit kwam naar voren dat de meeste dialoogdeelnemers niet tegen verder onderzoek naar de inzet van dieren zijn om het donororganentekort op te lossen. Tegelijkertijd pleiten ze voor onderzoek naar diervrije alternatieven.


LIVE: Closing of the 75th World Health Assembly


Verdwaald – Vroegkinderlijk trauma
Wat doe je als je drie jaar oud bent en je je verveelt? Blog over de keuzes van een kind die leiden tot waardevolle momenten. Het bericht Verdwaald – Vroegkinderlijk trauma verscheen eerst op PsychoseNet.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.