Doorgaan naar hoofdcontent

Symposium Familie- en Betrokkenenraad (FBR)

 
Symposium Familie- en Betrokkenenraad (FBR)
Ervaringen delen kan helen De FBR bestaat 10 jaar en organiseert daarom een symposium op woensdag 6 juli aanstaande. Familie en naasten, clienten en professionals worden van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Informatie en aanmelden: bij [email protected] Meer informatie leest u...


Dalend aantal besmettingen in verpleeghuizen
Het aantal besmettingen in verpleeghuizen laat een dalende lijn zien over de afgelopen drie weken. De daling in besmettingen zet daarmee door. In Ysis worden sinds 12 april 290 positief geteste patiënten gemeld; in Ons zijn dit er 59.


Fysiotherapeut verdacht van verkrachting cliënten
Een 54-jarige fysiotherapeut uit Klazienaveen wordt verdacht van verkrachting en aanranding van in totaal zestien vrouwelijke cliënten. Dat bleek dinsdag bij de rechtbank in Assen. In veertien gevallen gaat het om het betasten van vrouwen tijdens de behandeling, maar het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt hem ook van verkrachting van twee vrouwen.


Extraheren met rede(n)
Op de man af gevraagd zeggen tandartsen terughoudend te zijn om gehoor te geven aan een verzoek gebitselementen te extraheren zonder tandheelkundige noodzaak. Toch komt dit vaak voor, vooral wanneer een patiënt een conserverende behandeling niet kan betalen.


Een zorgondernemer die zichzelf miljoenen uitkeert, 'daar is niets illegaals aan'
De eigenaar van de failliete Groningse zorginstelling MartiniZorg heeft de afgelopen jaren ruim 2 miljoen euro aan zichzelf uitgekeerd. Dat schrijft RTV Noordop basis van eigen onderzoek. Deskundigen noemen de handelwijze van de eigenaar legaal, maar moreel verwerpelijk.MartiniZorg leverde begeleiding aan mensen die hulp nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen, bijvoorbeeld aan mensen met een...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.