Doorgaan naar hoofdcontent

Leren van fouten: een morele plicht

 
Leren van fouten: een morele plicht
Leren van fouten is een morele plicht, zeker als je met je fout anderen leed hebt berokkend, stelt Anita Kraak van het NJi.


Jeugdhulp beperkt vrijheid zonder wettelijke basis
De inspectie vindt dat wetswijzigingen nodig zijn om vrijheidsbeperking in de jeugdhulp soms mogelijk te maken


Landelijke campagne voor diabetes zelfhulptool
Diabetesvereniging Nederland is in samenwerking met de startup Clear een landelijke campagne gestart. Mensen met diabetes type 2 kunnen hierdoor gedurende 12 weken kosteloos gebruik maken van de Clear zelfhulptool, wat een positieve invloed kan hebben op hun ziekteverloop.  Digitale zelfhulptool Diabetes type 2 is een typische welvaartsziekte die veelal het gevolg is van een [...] The post...


Rol voor fibrineophoping bij parodontitis door overactivatie immuuncellen
Nieuw onderzoek toont aan waarom een mutatie in het gen voor plasminogeen (PLG) leidt tot parodontitis. Onderzoekers uit de Verenigde Staten laten zien dat PLG-deficiƫntie leidt tot overactivatie van een bepaald type immuuncellen door ophoping van het fibrine-eiwit.


"NEE" zeggen zodat we weer "ja" kunnen zeggen
Vandaag is de Internationale dag van de huisarts. Een dag om extra aandacht te besteden aan de kracht van de huisartsenzorg. Dit jaar grijpen we deze dag aan om aan iedereen te laten horen hoe we die kracht moeten behouden. Die boodschap brengen we over aan de minister van VWS, Ernst Kuipers. En dat doen we samen. Doet u mee?


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.