Doorgaan naar hoofdcontent

7 uur slaap is optimaal voor volwassenen en ouderen

 
7 uur slaap is optimaal voor volwassenen en ouderen
Onderzoekers hebben de ideale hoeveelheid slaap bepaald, op basis van gegevens van bijna een half miljoen mensen tussen 38 en 73 jaar uit het Verenigd Koninkrijk. Een slaapduur van 7 uur blijkt ideaal. Zowel korter als langer slapen gaat gepaard met slechtere cognitieve prestaties en een verlaagde mentale gezondheid. Het nut van slapen De onderzoeker [...] The post 7 uur slaap is optimaal voor...


De impact van implantaatgedragen gebitsprotheses
Patiƫnten die een overkappingsprothese in de boven- of onderkaak kregen, meldden een verbetering van hun mondgezondheid, kwaliteit van leven (OHQoL) en spraak. Toch zien logopedisten dat de spraak bij een implantaatgedragen gebitsprothese nog steeds problemen blijft opleveren.


'Laten we vooral bij onze academische leest blijven'
Dr. Erwin Berkhout benadrukt in Expert Uitgelicht om niet alleen het doel maar ook de doelmatigheid van ontwikkelingen in de mondzorg in het oog te houden. Op dinsdag 24 mei 2022 zal hij spreker zijn bij het DentTalk webinar over dit onderwerp.


Medicijnjournaal mei 2022
In dit Medicijnjournaal is onder andere aandacht voor geneesmiddelen bij chronische nierschade, het combiconsult en keuz …


Legionnaires' disease - Annual Epidemiological Report for 2020
Legionnaires' disease remains an uncommon and mainly sporadic respiratory infection with an overall notification rate of 1.9 cases per 100 000 population for the EU/EEA in 2020.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.