Doorgaan naar hoofdcontent

Regionale doorzettingsmacht als partijen geen passende zorg vinden

 
Regionale doorzettingsmacht als partijen geen passende zorg vinden
13 april 2022 – Nog steeds wachten 40.000 mensen op geestelijke gezondheidszorg. Vaak langer dan is afgesproken. Voor mensen die volledig tussen wal en schip dreigen te vallen in hun zoektocht naar passende hulp, komt met ingang van 1 mei 2022 de zogeheten Regionale Doorzettingsmacht. Uitganspunt van de gemaakte afspraak is 'oplossen of opschalen': wanneer zorgaanbieders... Lees...


Pas op met een gezonde leefstijl als medicijn: 'Vraagt het onmogelijke van mensen'
Een gezonde leefstijl geneest patiënten steeds vaker van diabetes type 2. Toch mag niet de indruk worden gewekt dat patiënten ziektes op die manier even kunnen 'omkeren'. In de rubriek Gezond of niet duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een onderwerp waar verwarring over bestaat. Is een gezonde leefstijl wel of geen medicijn?


Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Ixta Noa Zutphen
13 april 2022 – Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 12 april in Zutphen een werkbezoek gebracht aan Ixta Noa, winnaar van het Grote Appeltje van Oranje 2021 van het Oranje Fonds. Ixta Noa kreeg de prijs voor de vernieuwende manier van ondersteuning van mensen met psychische klachten door ervaringsdeskundigen.  Met de Appeltjes van Oranje... Lees verder... Het bericht...


Waarom het belangrijk is om af en toe je bloeddruk te meten
Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: waarom is het belangrijk om af en toe je bloeddruk te meten? Huisarts Tamara de Weijer: "Je zorgt het best voor je hart wanneer het nog gezond is. De bloedruk geeft inzicht in het risico op hart- en vaatziekten."


Geen verschil in OHRQoL na herendo of apexresectie
Er is geen verschil in mondgezondheidgerelateerde kwaliteit van leven tussen patiënten die een endodontische herbehandeling ondergingen en patiënten die behandeld werden met chirurgische apicale endodontie. Wel rapporteren patiënten verschillende psychosociale en fysieke effecten als gevolg van een van beide behandelingen.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.