Doorgaan naar hoofdcontent

Orthodontie bij parodontitis stadium IV patiënten: hoe behandelen vanuit het perspectief van de orthodontist?

 
Orthodontie bij parodontitis stadium IV patiënten: hoe behandelen vanuit het perspectief van de orthodontist?
Wat zijn de gevolgen van orthodontie bij parodontitis stadium IV patiënten? Wat zijn neveneffecten van een orthodontische behandeling en welke mondhygiëne is hierbij gewenst? Dit gezien vanuit het perspectief van de orthodontist. Verslag van de lezing van universitair hoofddocent dr. Papageorgiou Spyridon tijdens de EuroPerio Series van de EFP.


Wat zijn concrete indicaties voor CBCT?
Hoe werkt een CBCT-apparaat en wat zijn concrete indicaties voor gebruik van CBCT in de mondzorg? Verslag van de lezing van technisch geneeskundige Ruud Schreurs en prof. dr. Thomas Maal, hoogleraar 3D technologie, voor PAOT.


'Stoeltjesdans' geeft leerkrachten meer inzicht in pestgedrag in klas
18 april  – Tijdens de Landelijke Dag tegen Pesten morgen op 19 april wordt er stilgestaan bij het feit dat nog altijd één op de tien leerlingen in het onderwijs gepest wordt – dat is al gauw twee of drie leerlingen per klas. Dat komt mede doordat het voor drukbezette docenten lastig blijft om grip te... Lees verder... Het bericht 'Stoeltjesdans' geeft leerkrachten meer...


De Vader, Zoon en mijn 'Heilige' Geest – Houden van je (hypo)manie
Marijn houdt eigenlijk wel van zijn manieeen. Hij kan er moeilijk afstand van doen. Een nieuwe blog op PsychoseNet. Het bericht De Vader, Zoon en mijn 'Heilige' Geest – Houden van je (hypo)manie verscheen eerst op PsychoseNet.


Mentale gezondheid Nederlandse bevolking behoorlijk stabiel ondanks corona
18 april 2022 – Eind 2020 kampte circa 17% van de volwassen bevolking met milde tot ernstige angst- en depressie gevoelens. Daarnaast kampte 6% met ernstige angst- en depressie gevoelens. Verder had 21% regelmatig last van slaapproblemen en ruim 31% van vermoeidheid. Maar die percentages weken niet af van die van eind 2018 en eind... Lees verder... Het bericht Mentale gezondheid...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.