Doorgaan naar hoofdcontent

NIP maakt zich zorgen: Continuïteit van zorg in de knel

 
NIP maakt zich zorgen: Continuïteit van zorg in de knel
Het NIP vertegenwoordigt psychologen in de volle breedte van het vakgebied, en in de zorg zijn we de een-na-grootste beroepsgroep. Onze psychologen werken dan ook in alle sectoren van de zorg. De toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg en het sociale domein zijn onderwerpen die ons na aan het hart liggen. Onze leden zien […] Het bericht NIP maakt zich zorgen: Continuïteit...


Expertblog wondzorg: 'Toch wel blij met het ongewenste gedrag van mijn cliënt…'
Verpleegkundig specialist Annemiek Mooij bedacht een alternatieve positie om te zwachtelen na een vervelende ervaring met een cliënt.


Naar een bestaan zonder pillen-over afkicken van pillen
Peter Pijls: Over drie maanden wil ik helemaal tablettenvrij door het leven gaan. Het kan natuurlijk ook zijn dat de waanzin weer toeslaat. Het bericht Naar een bestaan zonder pillen-over afkicken van pillen verscheen eerst op PsychoseNet.


Uitspraak van de maand april 2022: Hoe voorkom je misbruik van rapportage?
In artikel 27 en 28 van de Beroepscode zijn artikelen opgenomen die misbruik van resultaten van beroepsmatig handelen (zoals rapportage) moeten voorkomen. In de praktijk blijkt dat psychologen deze artikelen lang niet altijd kennen. In de klacht die leidde tot deze uitspraak van de maand werd hierover terecht geklaagd. De psycholoog kreeg uiteindelijk geen maatregel opgelegd omdat […] Het...


Tiny Houses op De Grote Beek, samenwerking GGzE en Trudo
Op dinsdag 26 april gaven bestuurders van GGzE en woningcorporatie Trudo een toelichting op hun innovatieve samenwerkingsproject: 'Wonen in de luwte'. In deze bijzondere woonvorm kunnen cliënten van GGzE zelfstandig wonen in de nabijheid van ondersteuning en begeleiding.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.