Doorgaan naar hoofdcontent

Inzet digital twins kan gebruik sociale robot in zorg verbreden

 
Inzet digital twins kan gebruik sociale robot in zorg verbreden
De inzet van digital twins biedt innovatiekansen voor robotica in de zorgsector. Dat blijkt uit onderzoek binnen het Robots4Care-project. Het aantal sociale robots in de zorgsector groeit geleidelijk. Inmiddels worden er honderden ingezet in de langdurige zorg voor ouderen en gehandicapten, maar ook voor vervoerstaken in ziekenhuizen. De inzet blijft echter nog beperkt. Het bericht Inzet digital...


Zorgverzekeraars laten ggz-patiënten en psychiaters stikken
Er gaat te weinig geld naar ggz-instellingen en psychiatrische praktijken, waardoor die moeten sluiten, schrijven Frits Bosch, David Con en Manon Kleijweg in een ingezonden stuk in NRC.


Cliënten, professionals en aanbieders werken verder aan betere jeugdhulp
De afgelopen maanden hebben zorgaanbieders, cliënten(vertegenwoordigers) en professionals verder gewerkt aan verbetervoorstellen voor het jeugdhulpstelsel. Deze 'driehoek' heeft een inhoudelijke agend...


Tijdig voorbereiden van de BIG-herregistratie
Om te kunnen herregistreren in het BIG-register moet u genoeg werkervaring hebben. Als u niet aan de werkervaringseis voldoet, kunt u zich herregistreren door scholing. Zorg ervoor dat u vóór de uiterste herregistratiedatum aan de eisen voldoet!


Risk factors for PTSD diagnosis in young victims of recent sexual assault
Deze studie onderzocht de ontwikkeling van posttraumatische stresssymptomen in de vier weken na seksueel geweld beschreven. Kinderen met hoge niveaus van posttraumatische stress twee weken na het geweld, bleken risico te lopen op een PTSS-indicatie vier weken na het geweld.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.