Doorgaan naar hoofdcontent

Hoge inname zoetstof verhoogt mogelijk risico op kanker

 
Hoge inname zoetstof verhoogt mogelijk risico op kanker
Het gebruik van zoetstoffen brengt mogelijk een hoger risico op het ontwikkelen van kanker met zich mee. Dat is de uitkomst van een observationeel onderzoek onder ruim 100.000 mensen die gemiddeld 7,5 jaar gevolgd werden. Langlopende cohortstudie Onderzoekers analyseerden gegevens van 102.865 Franse volwassenen die deelnemen in de NutriNet-Santé studie. In deze langlopende studie worden...


Peer coaching voor gezond ouder worden
Bewegen is bewezen effectief bij het voorkomen en behandelen van verschillende leeftijdgerelateerde ziekten. Door te bewegen in groepsverband leren ouderen dagelijkse routines aan, wat bijdraagt aan een gezonder en langer leven. Dit blijkt uit onderzoek naar de rol van peer coaching bij het bevorderen van gezond ouder worden.  Beweegrichtlijnen Volgens de richtlijnen van de Nederlandse [...] The...


Livestream AJN-dag 8 april
Let op: op vrijdagmorgen 8 april versturen wij nog een herinneringsmail voor de livestream, om 9.00 uur. Het bericht Livestream AJN-dag 8 april verscheen eerst op Jeugdartsen Nederland.


Meld je aan voor het congres Gehandicaptenzorg #InZo2022
Je kan je alvast aanmelden voor het congres Aanmelden voor het congres Gehandicaptenzorg #InZo2022. Lees meer op deze update-pagina.


Negentien aanvragers voor vouchers van ZorgTech
In totaal zijn er negentien aanvragen voor vouchers van het innovatieprogramma ZorgTech binnen. De inzendingen van deze vijfde voucherronde moesten passen binnen het thema 'Gezond oud worden'. Op woensdag 20 april 2022 wordt bekend gemaakt welke aanvragers worden gehonoreerd. Het bericht Negentien aanvragers voor vouchers van ZorgTech verscheen eerst op ICT&health.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.