Doorgaan naar hoofdcontent

Slaapklachten bij zorgmedewerkers

 
Slaapklachten bij zorgmedewerkers
Een op de vijf zorgprofessionals heeft klinische slaapklachten, zo blijkt uit de IZZ Monitor Gezond Werken 2021, uitgevoerd onder leden van IZZ in samenwerking met de Universiteit Utrecht.


Herinnering: Verzoek knelpunten voor herziening van de handreiking Zorg voor mensen die afzien van eten en drinken
Artsenfederatie KNMG heeft Verenso gevraagd om knelpunten aan te leveren voor de herziening van de handreiking Zorg voor mensen die afzien van eten en drinken. Namens Verenso participeert dr. Rogier van Deijck in de werkgroep.


Publicatie richtlijn Chronische beademing
Op 17 november 2021 is de richtlijn Chronische beademing (NVALT/VSCA) gepubliceerd. Het bestuur van Verenso heeft deze richtlijn geautoriseerd. Specialist ouderengeneeskunde Laura Joosen was werkgroeplid namens Verenso.


Nieuwe app helpt jongeren bij het stoppen met roken
Speciaal voor jongvolwassenen die willen stoppen met roken is er nu een nieuwe app: Quiddy. Het bijzondere aan deze app is dat de roker dat samen, anoniem, met een andere roker die van plan is te stoppen kan doen. Zo kunnen zij elkaar via de app steunen en motiveren hun poging deze ongezonde verslaving een halt toe te roepen, te laten slagen. De app is speciaal ontwikkeld voor jongeren tussen de...


Zomaar een depressie of de wet van oorzaak en gevolg-verslag van een zoektocht
Je hoort wel eens over mensen die beweren alles in het leven te hebben en verbaasd zijn dat ze zich toch depressief voelen. Hoe kan dat? Het bericht Zomaar een depressie of de wet van oorzaak en gevolg-verslag van een zoektocht verscheen eerst op PsychoseNet.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.