Doorgaan naar hoofdcontent

Kwartaalcijfers ervaren gezondheid, zorggebruik en leefstijl

 
Kwartaalcijfers ervaren gezondheid, zorggebruik en leefstijl
Het CBS heeft op basis van de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor, van CBS, RIVM en Trimbos-instituut, voorlopige kwartaalcijfers gemaakt om inzicht te krijgen in eventuele veranderingen in de (ervaren) gezondheid, het zorggebruik en de leefstijl van de Nederlandse bevolking.


Minder verkoudheids- en griepklachten in 2021
In 2021 gaf 30 procent van de Nederlanders aan dat ze in de afgelopen twee maanden een verkoudheid, keelontsteking, griep of voorhoofdsholteontsteking hebben gehad. Dat is minder dan in 2018, toen 41 procent dit aangaf. Bij kinderen tot vier jaar kwam verkoudheid en griep in 2021 het meest voor (66 procent).


Sterfte in februari onder verwacht niveau
In februari 2022 overleden ongeveer 550 minder mensen dan verwacht voor die maand. Er overleden vooral minder 80-plussers en Wlz-zorggebruikers.


Herziene richtlijn Perioperatief voedingsbeleid
De richtlijn Perioperatief voedingsbeleid uit 2007 is herzien. Patiënten blijken regelmatig te lang nuchter te zijn, met nadelige gevolgen voor voedingstoestand, complicaties en herstel. De nieuwe richtlijn benadrukt dat een patiënt beter goed gevoed een ingreep ondergaat dan te nuchter.   Sabbelen op een zuurtje  Nieuw in de huidige richtlijn is dat de aanbevelingen bij kinderen [...] The post...


Adjunctive systemic metronidazole is beneficial in treating peri-implantitis – JCP Digest


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.