Doorgaan naar hoofdcontent

Extra steun nodig bij hoog risico op recidive

 
Extra steun nodig bij hoog risico op recidive
De verschillen in recidive onder jonge plegers van delicten zijn toegenomen. Dat blijkt uit een analyse van het WODC.


Kwartaalcijfers ervaren gezondheid, zorggebruik en leefstijl
Het CBS heeft op basis van de GezondheidsenquĂȘte/Leefstijlmonitor, van CBS, RIVM en Trimbos-instituut, voorlopige kwartaalcijfers gemaakt om inzicht te krijgen in eventuele veranderingen in de (ervaren) gezondheid, het zorggebruik en de leefstijl van de Nederlandse bevolking.


Leefstijl, 2021
Cijfers over rookgedrag, alcoholgebruik, drugsgebruik, seksuele gezondheid, ondergewicht, gezond gewicht, overgewicht, lichamelijke activiteit, voeding en ongevallen.


Overledenen per week, provincie en gemeente, week 9, 2022
Tabellen met gegevens over het aantal overledenen onder de bevolking van Nederland per week. Uitsplitsingen naar gemeente. leeftijd, geslacht, Wlz-zorggebruikers.


Meer sporten zorgt voor stijgende zorgkosten
Als het bewegingsdoel van het Nationaal Preventieakkoord wordt behaald in 2040 zorgt dat niet alleen voor verbetering van de volksgezondheid, maar ook voor een stijging van de zorgkosten. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM.  Beweegrichtlijnen  In 2019 voldeed 49 procent van de Nederlandse volwassenen aan de beweegrichtlijnen. Volgens de huidige verwachtingen van het RIVM [...] The post Meer...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.