Doorgaan naar hoofdcontent

KPMG organiseert webcast over kosten digitale gegevensuitwisseling in de zorg

 
KPMG organiseert webcast over kosten digitale gegevensuitwisseling in de zorg
Op maandag 7 februari organiseert KPMG de jaarlijkse bijeenkomst 'Financials in de zorg' voor controllers, financieel bestuurders en directeuren in de gezondheidszorg. 'Digitale gegevensuitwisseling in de zorg, wat gaat dat ons kosten?' is dit jaar het thema.


"Werken met TIC daagt je uit om nieuwsgierig te zijn naar het verhaal van de ander"


Toegevoegde waarde virtual reality
Binnen GGzE wordt Virtual Reality (VR) ingezet in de behandeling. Op een VR-bril wordt een 360⁰ video vertoond die de kijker een ervaring geeft dat hij zich daadwerkelijk in een andere situatie bevindt.


CZ: Inzet e-consult levert minder werkdruk huisarts op
De inzet van een e-consult met digitale triage biedt duidelijke voordelen. Dat stelt zorgverzekeraar CZ na een pilot in het Zeeuwse huisartsencentrum Axel (Zeeland). De afgelopen vijf maanden hebben volgens CZ zowel de patiƫnten als de huisarts en praktijkmedewerkers de voordelen gezien van de aanvullende dienst. Zo kunnen niet-complexe vragen veel sneller afgehandeld worden, waardoor meer tijd...


NVP doet aanbeveling scholingsbudget psychotherapeut
De NVP heeft bij de Nederlandse GGZ het scholingsbudget voor psychotherapeuten onder de aandacht gebracht. Met het verzoek tot het instellen van een dergelijk budget voor psychotherapeuten anticiperen we op de nieuwe beroepenstructuur en het nieuwe specialisme klinisch psycholoog-psychotherapeut.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.